Direktlänk till inlägg 25 april 2020
Har testat en del nya raw food-bollar på senaste tiden. Hittade två recept som jag verkligen gillar, ett av dom är de här bollarna med choklad. Dadlarna ger ju en väldigt söt smak men ihop med kaffe och kakao funkar det riktigt bra. Dessutom blev det lite crunch i dom av alla solrosfrön och det gillar man ju. Här är receptet, från Ica.
Choklad-och kaffebollar 20 st
2 dl pumpakärnor/solroskärnor (2 dl motsvarar ca 120 g)
1/2 dl riven kokos
10 kärnfria mjuka torkade dadlar (el 6 dadlar och lite kokosfett istället)
1/2 dl kakao
2 msk honung
1 msk snabbkaffepulver
1 1/2 msk vatten
2 krm salt
Gör så här:
Mixa allt slätt i en matberedare. Rulla till bollar. Låt stå i kylskåp ca 1 timme innan servering.fet textunderstruken text
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|