Direktlänk till inlägg 4 mars 2011
Har man en bakblogg ska man knyta rosetter runt sina kakor har jag lärt mig. Här är min första rosettkakor ;)
Igår hade vi get together hos Åsén med (nästan) alla brudarna och 2 killar också. Av nån anledning så kretsar alla våra träffar kring mat på ett eller annat sätt. Igår också. Det var morötter, dipp, gurka, ostar, och en burk bullens pilsnerkorv som öppnades när vi inte hade nåt mer att äta.
Jag bidrog med kolakakor och panforte som är en italiensk kolagodis. Dom kommer upp sen.
Kolakakor: 20-30 st beroende på storlek
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2, 25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1. Vispa smör, socker och sirap krämigt
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära.
3. Vänd ner det i smeten
4. Dela degen och rulla ut till 2 längder
5. Lägg längderna på en plåt och platta till dem lite.
6. Grädda tills de är gyllenbruna, ca. 12-15 minuter på 175 grader
7. Låt längderna svalna lite (men inte för mycket!) och skär dem sedan på snedden till mindre kakor.
Det här är perfekta fryskakor. Perfekta fryskakor är sådana som håller hur länge som helst i frysen och som tinar på 30 sekunder. Man kan nästan ta dom direkt från frysen och äta, sånt gillar jag ;)
Emmeli testade kakorna och ser
ganska nöjd ut. Hon hade med
sig chokladkola med polkagrisar.
Dom var helt sjukt goda!
Måste göras snart...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|