Direktlänk till inlägg 17 mars 2011

Chokladfrossa!

Av enkakaiugnen - 17 mars 2011 21:22


 


Ikväll blev det chokladfrossa! Det blir så när den fine sambon frågar om vi har nån kaka i frysen? EN muffins med glasyr hade vi. Först skulle han få den själv, men det vart som ändrat. Det GÅR INTE att ge bort den sista chokladmuffinsen utan att få smaka i alla fall lite. Så därför gröp jag ur hans muffins och la på min tallrik. Ful få man va, men inte dum, sa en mycket klok människa en gång. Sen kunde man ju inte stoppa där. Så det blev en chokladdröm också. Och en apelsin för att jämna ut. Så va man tillbaks på noll igen.


    

Dom här hallon-chokladmuffinsarna gjorde jag och min kusin en kväll i höstas och dom blev kanongoda! Grundreceptet kommer från Leilas "A piece of cake" och i chokladmuffinsarna blandade vi i hallon också. Tror det är därför dom blev så saftiga och inte lika "mäktiga" som chokladkakor kan blir. Sen älskar jag glasyr, spritspåsar och strössel!! Vilket kanske syns ;)


Muffinssmeten ger jag inget recept på nu, kolla boken, eller sök ett chokladmuffinsrecept på dagensmuffin.se. När smeten är färdigblandad så rör ner tinade/frysta hallon och grädda enligt receptet. När gräddningstiden är ute, kontrollera med sticka att muffinsarna är klara (inte kletiga fortfarande).

Låt dom svalna och gör GLASYREN!

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

½ dl kakao

100 g philadelphiost (riktig, det funkar inte med t.ex ICAs som man köper för att den kostar 2 kr mindre. Då blir glasyren såsig och sölig)

1 msk varmt kaffe


1. Rör ihop alla ingredienser utom kaffet till en slät kräm. Tillsätt sist kaffet.

Häll upp i en spritspåse och garnera glatt och färgigt! Här är en länk till hur man spritsar blommor på muffinsarna. Måste provas!!

http://www.youtube.com/watch?v=E9qtZwHHmx4


 

 
 
Emma

Emma

20 mars 2011 23:09

Vad duktig du är :D Ser jättegott ut, alltihop!

http://emmsz.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards