Direktlänk till inlägg 17 mars 2011
Ikväll blev det chokladfrossa! Det blir så när den fine sambon frågar om vi har nån kaka i frysen? EN muffins med glasyr hade vi. Först skulle han få den själv, men det vart som ändrat. Det GÅR INTE att ge bort den sista chokladmuffinsen utan att få smaka i alla fall lite. Så därför gröp jag ur hans muffins och la på min tallrik. Ful få man va, men inte dum, sa en mycket klok människa en gång. Sen kunde man ju inte stoppa där. Så det blev en chokladdröm också. Och en apelsin för att jämna ut. Så va man tillbaks på noll igen.
Dom här hallon-chokladmuffinsarna gjorde jag och min kusin en kväll i höstas och dom blev kanongoda! Grundreceptet kommer från Leilas "A piece of cake" och i chokladmuffinsarna blandade vi i hallon också. Tror det är därför dom blev så saftiga och inte lika "mäktiga" som chokladkakor kan blir. Sen älskar jag glasyr, spritspåsar och strössel!! Vilket kanske syns ;)
Muffinssmeten ger jag inget recept på nu, kolla boken, eller sök ett chokladmuffinsrecept på dagensmuffin.se. När smeten är färdigblandad så rör ner tinade/frysta hallon och grädda enligt receptet. När gräddningstiden är ute, kontrollera med sticka att muffinsarna är klara (inte kletiga fortfarande).
Låt dom svalna och gör GLASYREN!
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiost (riktig, det funkar inte med t.ex ICAs som man köper för att den kostar 2 kr mindre. Då blir glasyren såsig och sölig)
1 msk varmt kaffe
1. Rör ihop alla ingredienser utom kaffet till en slät kräm. Tillsätt sist kaffet.
Häll upp i en spritspåse och garnera glatt och färgigt! Här är en länk till hur man spritsar blommor på muffinsarna. Måste provas!!
http://www.youtube.com/watch?v=E9qtZwHHmx4
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|