Direktlänk till inlägg 7 april 2011
Imorn är det födelsedag! Så idag har jag kalasbakat lite och fick för mig att göra en kaka till. Så då blev det en snabbkaka som jag inte testat innan men som var supergod. Jag var tvungen att äta upp hela kanten som jag skurit loss. Kunde inte sluta...
Snabb hallonkaka 16 bitar (finns också snabbinstruktion längst ner)
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
Mandelspån att strö över
Mandelmassa att riva över
Ca. 2-3 dl frysta hallon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en 1-literskastrull (de andra ingredienserna ska i där sedan).
Låt svalna (går fortast i vattenbad)
3. Rör i äggen.
4. Rör i de torra ingredienserna snabbt och rör till en massa.
5. Klä en långpanna (ca. 20 x 20 cm) med bakplåtspapper.
6. Bred ut smeten i formen så det blir hyffsat jämt och inte för tunt på botten.
7. Finriv mandelmassa över kakan och tryck ner i smeten. Strö över hallon och tryck ner dem litegrann. Strö över mandelspån.
8. Grädda i ugnen i 30 min.
9. Skär i rutor när den svalnat lite.
10. Ät!
Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna. Rör i ägg, rör sedan i de torra ingredienserna. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd form (20x20cm) och riv över mandelmassa och strö över hallon. Tryck ner i smeten. Strö över mandelspån.
Grädda i 175 grader i 30 minuter. Skär den avsvalnade kakan i rutor. Ät!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|