Direktlänk till inlägg 19 april 2011

Kanelmüsli

Av enkakaiugnen - 19 april 2011 22:25

Neeej! Jag har inte lärt mig hur en varmluftsugn fungerar! Men det är ju tydligt i alla fall att den inte fungerar som en vanlig ugn, suck...
Jag har hittat ett så otroligt gott recept på müsli som jag gjort hemma innan. Men eftersom den var så god så tog den ju slut så fort. Så idag skulle jag göra mer. Men vi har flyttat ut till mina föräldrar som är i USA just nu och de har av någon anledning köpt en varmluftsugn. Så trots att jag gjorde som jag skulle så brändes eländet. Jag hatar när det jävlas sådär...när man lägger ner tid och ingredienser också blir det bara svart och sot av alltihop!! "Det är synd om människorna". "Jaa...och dyrt."


Här kommer i alla fall receptet från den första gången jag gjorde den och lyckades riktigt bra. Receptet har jag tagit rakt av från pickipicki.se som är en jättehärlig och inspirerande blogg. Gå in där!

 

Kanelmüsli

2,5 dl havregryn
2,5 dl rågflingor

0,5 dl linfrön
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl hasselnötter

2 msk kanel

2 msk vatten
2 msk rapsolja
2 msk honung


Gör så här:

1. Hacka hasselnötterna.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om så det blandas bra.

3. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

4. Ringla över honung, vatten och olja.

5. Rosta i ugnen på 175 grader, i 20-25 min. Rör om när halva tiden gått.

Ha lägre gradantal och kortare tid om du har varmluftsugn! Viktigt viktigt!

Då kan resultatet bli så här fint. Och gott.

 
 
tina

tina

26 april 2011 18:57

Vad roligt att du gillade kanelmüslin! :-D

http://www.pickipicki.se

enkakaiugnen

27 april 2011 10:13

Ja, den var ju hur god som helst! Använde den även till ett påskgodis med apelsinchoklad och det blev också kanon. Så tack för tipset! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards