Direktlänk till inlägg 9 maj 2011

Äppelmüsli!

Av enkakaiugnen - 9 maj 2011 15:01

Idag slavar jag under faktaböcker och artiklar...är ungefär lika roligt som det låter. Men helgen var toppen som tur var! Kalas, utflykt och långlördagsfrukost som syns på bilden. Jag har ju upptäckt det här med att göra müsli! Med tanke på att jag gillar sånt som går fort att göra och är enkelt så är müsli perfekt. Ursprungsreceptet kommer från tidningen Buffé. Den här müslin var lite väl söt för mig så nästa gång byter jag ut hälften av äppeljucien mot vatten.


Äppelmüsli ca. 8 dl

1 dl naturella nötter, t.ex hasselnötter, mandel, cashewnötter

3 dl havregryn

1 dl rågflingor

1 dl riven kokos

1 dl konc äppeljucie (el. hälften vatten, hälften juice)

½ dl honung

1 msk malen kanel

½ dl pumpafrön

½ dl solrosfrön (hade jag i)

1 dl russin

övrig torkad frukt som man gillar.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Hacka nötterna grovt.

2. Blanda havregryn, rågflingor, nötter och kokos i en bunke.

3. Blanda juice, (ev. vatten), honung och kanel i en skål och ringla sedan över grynblandningen. Rör om ordetnligt.

4. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.

5. Grädda/Rosta mitt i ugnen i ca. 17 min. Rör om på plåten efter halva tiden.

6. Ta ut och låt svalna. Rör sedan ned resterande frön och torkad frukt.

Förvara i en burk med tätslutande lock.

Ät till nästa lyxfrukost  

 
 
karin

karin

9 maj 2011 19:58

sv: tack för tipset!

http://trattoria.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards