Direktlänk till inlägg 16 maj 2011
Eller jag kanske inte kan kalla dem brownies med tanke på mitt förakt för engelska låneord. Men jag kommer inte på nåt bra svenskt ord för dem. Brunisar? Haha, nä inte direkt. Chokladingar tänkte jag på men det går också jättemycket bort. Och chokladrutor är de inte heller. Ge mej namnförslag!!
Jag gjorde dem hur som helst som fyllning till mina kuddkakor som kommer upp under veckan. Det blev en massa brownies över, men jag tyckte de var lite tråkiga bara som dom var. Så jag gav dom ett ansiktslyft (skulle skriva face lift) och gjorde en glasyr med vit choklad och toppade med krossade polkagrisar och då blev dom toppen. Själva browniereceptet kommer från Bad bake day.
Polkagrisbrownies Ca. 20 st
Kakan:
150 gram + 1,5 dl mörk choklad
225 g smör
2,5 dl farinsocker
4 ägg
Glasyr:
1 dl vispgrädde
Knappt 2 msk mjölk
2 msk sirap
200 g vit choklad
Ca. 20 st polkagrisar
Gör så här:
Kakan;
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret och 150 g av chokladen i ett vattenbad (i en skål över en kastrull med hett/kokande vatten). Rör tills det smält och är bra blandat.
2. Häll farinsockret i en annan bunke och sikta i mjölet.
3. Rör ner äggen i chokladsmeten och vispa sedan ner mjölblandningen.
4. Blanda sist ner den resterande 1,5 dl chokladen.
5. Häll upp i en smord form, ca. 30*20 cm stor.
6. Grädda i ca. 25 minuter.
Ta ut och låt den svalna.
Glasyren
1. Häll grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Låt koka upp.
2. Hacka chokladen grovt och rör ner den i den varma gräddmjölken. Rör tills det är en slät kräm.
3. Låt glasyren svalna något och bred den sedan över kakan.
4. Banka sönder polkagrisarna till småbitar och strö dem över glasyren (använd inte kavel för då blir det en massa hack i den har jag märkt. En rostfri soppslev funkar kanon).
Och det bästa kvar, som vanligt. Ät!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|