Direktlänk till inlägg 12 juni 2011
Jag tyckte den här kakan såg lite spännande ut när jag hittade receptet (i en bakbilaga) och det var den! Den är fylld med blåbär och philadelphiaost så smaken påminner lite om cheesecake, medan konsistensen är som en sockerkaka. Smuldegen på toppen gjorde den lite knaprig också, så den innehöll nästan allt man kan begära av en kaka. Jag gillade den verkligen!
Ost- och blåbärskaka ca.10-12 bitar
150 g rumsvarmt smör
1,75 dl socker
3 ägg
1,5 tsk bakpulver
Rivet skal av en citron
Fyllning:
75 g Philadelphiaost
1 dl blåbär
Smuldeg:
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda smör och socker till en jämn smet.
2. Rör ner äggen, ett i taget.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen.
4. Tillsätt citronskalet.
5. Smörj och bröa en kakform (ca. 24 cmi diameter)
6. Häll hälften av smeten i formen. Klicka ut osten på smeten och strö över blåbären (om de är frysta kan man rulla dem i lite mjöl så vattnar de sig inte lika mycket).
7. Häll över resten av smeten så de täcker osten och blåbären.
8. Nyp ihop smuldegen och strö ut över kakan.
9. Grädda i 45 min (för mig tog det 55 min för mina blåbär var frysta så känn med sticka att den är klar).
Ät som den är eller med grädde eller vaniljglass!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|