Direktlänk till inlägg 14 juni 2011
Bara namnet gör ju att man får ett chokladsug starkare än nåt annat! Jag har fortfarande inte kommit på någon svensk motsvarighet till brownies, vilket stör mig. Tips mottages tacksamt...helst utan ordet brun. Det för liksom tankarna nån annan stans. Hur som helst, åter till kakorna. Dessa brownies blev väldigt goda och konsistensen precis så där kladdig som den ska vara tycker jag. Smaken är lite "snällare" och inte lika chokladig som de har en tendens att vara. Den fine sambon gillar nämligen inte mörk choklad och jag tycker ofta att kakor med mycket mörk choklad blir för mastiga. Så jag bytte ut 50 g mörk choklad mot mjölkchoklad och spädde ut kaffet lite med än det stod. Resultatet blev kanon!
Mockabrownies med mjölkchoklad Ca. 12-15 rutor
55 g smör
65 g mörk choklad (jag använde min favvo med blåbär)
2 dl farinsocker
0,25 dl strösocker (el. farinsocker)
2 ägg
85 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk snabbkaffe (lös i 2 msk hett vatten - låt sen svalna)
55 g hasselnötter, grovt hackade
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Blanda snabbkaffet och låt det svalna.
2. Smält smör och choklad i en kastrull. Rör om så det blandas bra och låt sedan svalna.
3. Hacka hasselnötterna grovt.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
5. Vänd ner den avsvalnade chokladblandningen och kaffet i äggblandningen och rör om noggrannt.
6. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör samman.
7. Blanda ner hasselnötterna.
8. Smöra en fyrkantig kakform ca. 20 x 20 och klä botten med bakplåtspapper.
9. Häll smeten i formen och grädda i 25 min. Känn med sticka att den är klar!
Vissa av dem fick en snabbgjord och högst improviserad glasyr, men jag är inte så imponerad av dess konsistens så jag skriver inte ut den här.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|