Direktlänk till inlägg 14 juni 2011

Mockabrownies!

Av enkakaiugnen - 14 juni 2011 18:43

  Bara namnet gör ju att man får ett chokladsug starkare än nåt annat! Jag har fortfarande inte kommit på någon svensk motsvarighet till brownies, vilket stör mig. Tips mottages tacksamt...helst utan ordet brun. Det för liksom tankarna nån annan stans. Hur som helst, åter till kakorna. Dessa brownies blev väldigt goda och konsistensen precis så där kladdig som den ska vara tycker jag. Smaken är lite "snällare" och inte lika chokladig som de har en tendens att vara. Den fine sambon gillar nämligen inte mörk choklad och jag tycker ofta att kakor med mycket mörk choklad blir för mastiga. Så jag bytte ut 50 g mörk choklad mot mjölkchoklad och spädde ut kaffet lite med än det stod. Resultatet blev kanon!


Mockabrownies med mjölkchoklad Ca. 12-15 rutor

55 g smör

65 g mörk choklad (jag använde min favvo med blåbär)   

50 g mjölkchoklad

2 dl farinsocker 

0,25 dl strösocker (el. farinsocker)

2 ägg

85 g vetemjöl

½ tsk bakpulver

1 msk snabbkaffe (lös i 2 msk hett vatten - låt sen svalna)

55 g hasselnötter, grovt hackade


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

1. Blanda snabbkaffet och låt det svalna.

2. Smält smör och choklad i en kastrull. Rör om så det blandas bra och låt sedan svalna.

3. Hacka hasselnötterna grovt.

4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

5. Vänd ner den avsvalnade chokladblandningen och kaffet i äggblandningen och rör om noggrannt.

6. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör samman.

7. Blanda ner hasselnötterna.

8. Smöra en fyrkantig kakform ca. 20 x 20 och klä botten med bakplåtspapper.

9. Häll smeten i formen och grädda i 25 min. Känn med sticka att den är klar!

 


 





Vissa av dem fick en snabbgjord och högst improviserad glasyr, men jag är inte så imponerad av dess konsistens så jag skriver inte ut den här.

 
 
martina k

martina k

15 juni 2011 22:31

Åh, härlig blogg! Den sparas under favoriter så får du vara min inspiration när jag ska baka =)

Jadu, det där med namn på brownies... Kladdiga rutor kanske? Fast ordet kladdiga är väl inte så mycket bättre än "bruna", haha =)

Jag försökte kopiera ett recept förut, för jag orkade inte skriva av det, men jag antar att du har högerklick-spärr? Jaja, jag får skriva av det en dag när jag orkar, för den kakan måste göras! =)

http://www.martinak.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

15 juni 2011 22:55

Tack! Känns alltid så kul när någon blir inspirerad! :) Undrar vilken kaka du menar?
Vet inte om jag har en sån högerklick-spärr, det kanske finns automatiskt?
Att bero på typsnittet så heter det "Andika Basic" och finns där man väljer typsnitt så det är ingen specialare.

 
martina k

martina k

15 juni 2011 22:34

Jisses, nu trakasserar jag dig nästan med kommentarer =)
Vad har du för typsnitt i din blogg? Det är verkligen jättefint, och jag hittar inte det när jag ska skriva inlägg, har du gjort någon specialare? =)

http://www.martinak.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

uffe

16 juni 2011 08:17

Uffe och hans entourage föreslår: chokodreams! Alldeles gratis.

enkakaiugnen

16 juni 2011 17:25

Chokodreams..ja det var ju i och för sig ett perfekt förslag men grejen är ju att det ska vara på svenska. Chokodrömmar?

 
Ingen bild

bror

16 juni 2011 14:13

Ok, dessa SKA med ut på kalaset på söndag. Det är helt enkelt ett måste!!

enkakaiugnen

16 juni 2011 17:26

Hmm...borde gå att lösa. Men de kanske får delas en gång till? De är nämligen ganska få nu... Jag har bakat en annan kaka till dig! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards