Direktlänk till inlägg 8 juli 2011
Det här är riktiga Anneliekakor! Det betyder att de innehåller choklad, havregryn eller nötter och att de är lite "matiga" och rejäla, vilket min mamma tycker väldans mycket om. Det är hon som är Annelie. Och eftersom hon är så väldans bra så fick hon de här idag, som en liten sommarpresent! Jag skrev på lappen att pappa också skulle få några. Det är säkrast så, annars finns en risk att de tar slut.
Nog om familjeband och mer om kakor. Grunddegen är samma som till havregrottorna, men de här gjorde jag helt enligt receptet. Ganska nyttiga är de också eftersom de innehåller 3 dl fiberhavregryn och bara 1 dl socker. Det är ju bra i dessa sommartider, när all grillning och alla gosaker gör att jag odlar en kroppsform i barbapappa-stil.
Anneliekakor ca. 20 st
3 dl fiberhavregryn
100 g mjukt smör
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 msk grädde
25 g valfri choklad
100 g mörk choklad (att doppa i)
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Blanda smör, fiberhavregryn och socker.
2. Rör ner mjöl och grädde.
3. Hacka 25 g choklad fint och rör ner i smeten
4. Forma till en deg, plasta och låt vila i kylen ca. 15 min.
5. Rulla 20 bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Tryck ut bollarna ganska mycket, till den kakstorlek du vill ha (de flyter inte ut själva).
7. Grädda i ca. 12 min.
8. Låt kakorna svalna.
9. Smält chokladen och doppa kakorna i den. Låt dem svalna i kylen.
Åt och känn dig nyttig!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||
|