Direktlänk till inlägg 24 juli 2011
Jag har varit på en supermysig mini-semester hos mina släktingar i Eskilstuna! En av kvällarna grillade vi och gjorde den här efterrätten. Det är den fine brodern som är upphovsmann, hans fina sambo som är persiko-kock medan jag chefade över chokladsåsen. Många beståndsdelar, men så blev den smarrig också! Och lättgjord!
Persikodessert med Start och chokladsås Ca. 10 portioner
10 nymogna persikor (alltså hårda, inte mjuka och mosiga)
1 l vatten
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Smör att steka i
2 msk ljus sirap
Ca. 5 dl Start müsli naturell (eller annan crunchy-müsli)
Vaniljglass
Gör så här:
1. Skölj och kärna ur persikorna och skär dem sedan i bitar.
2. Blanda vatten, socker och vaniljsocker till en sockerlag. Smaka av och tillsätt mer socker/vatten efter smak.
3. Lägg persikobitarna i en skål och slå över sockerlagen (den ska täcka persikorna, gör den inte det så blanda mer enligt samma princip, dvs. 2 delar vatten, 1 del socker). Låt persikorna dra i minst 1 timme, helst 2 timmar.
4. Häll över persikobitarna i ett durkslag och låt rinna av. Lägg på hushållspapper för att dra ur mer vätska.
5. Stek persikorna (i 2 omgångar) i mycket smör på medelhög värme tills de blir mjuka och lite genomskinliga.
6. Ringla över ca. 1 msk sirap och låt det koka in. Häll upp persikorna i en skål och stek nästa omgång på samma sätt.
7. Koka chokladsåsen - recept här.
8. Fördela müslin i 10 fina glas. Fördela persikobitarna på müslin. Toppa med vaniljglass och ringla därefter över chokladsåsen. Servera på studs!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||
|