Direktlänk till inlägg 24 juli 2011

Somrig persikodessert!

Av enkakaiugnen - 24 juli 2011 10:00

Jag har varit på en supermysig mini-semester hos mina släktingar i Eskilstuna! En av kvällarna grillade vi och gjorde den här efterrätten. Det är den fine brodern som är upphovsmann, hans fina sambo som är persiko-kock medan jag chefade över chokladsåsen. Många beståndsdelar, men så blev den smarrig också! Och lättgjord!


Persikodessert med Start och chokladsås Ca. 10 portioner

10 nymogna persikor (alltså hårda, inte mjuka och mosiga)

1 l vatten

5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

Smör att steka i

2 msk ljus sirap

Ca. 5 dl Start müsli naturell (eller annan crunchy-müsli)

Chokladsås

Vaniljglass


Gör så här:

1. Skölj och kärna ur persikorna och skär dem sedan i bitar.

2. Blanda vatten, socker och vaniljsocker till en sockerlag. Smaka av och tillsätt mer socker/vatten efter smak.

3. Lägg persikobitarna i en skål och slå över sockerlagen (den ska täcka persikorna, gör den inte det så blanda mer enligt samma princip, dvs. 2 delar vatten, 1 del socker). Låt persikorna dra i minst 1 timme, helst 2 timmar.

4. Häll över persikobitarna i ett durkslag och låt rinna av. Lägg på hushållspapper för att dra ur mer vätska.

5. Stek persikorna (i 2 omgångar) i mycket smör på medelhög värme tills de blir mjuka och lite genomskinliga.

6. Ringla över ca. 1 msk sirap och låt det koka in. Häll upp persikorna i en skål och stek nästa omgång på samma sätt.

7. Koka chokladsåsen - recept här.

8. Fördela müslin i 10 fina glas. Fördela persikobitarna på müslin. Toppa med vaniljglass och ringla därefter över chokladsåsen. Servera på studs!

Sommar i dessertform!

 
 
Frida

Frida

25 juli 2011 20:23

Hej!! Ta gärna en titt på min blogg!! Jag har roliga tävlingar då och då!!! Man kan vina fina priser!! Och du kan få veta mitt liv som Frida /Frida

http://fridablogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards