Direktlänk till inlägg 11 mars 2012

Tillbaka med en kiwikaka!

Av enkakaiugnen - 11 mars 2012 14:18

     

Har du bakabstinens? undrade sambon för en stund sedan. Hemkommen från en fantastiskt härlig fjällvecka kunde jag glatt konstatera att det har jag. Eller hade snarare, för så här två mjukkakor och ett brödbak senare känns allt åter i sin ordning. Dagens första bakprojekt blev en kiwikaka. I min ungdom försökte jag mig på nåt liknande men det blev inte bra alls. Därför blev jag så himla glad nu, för den blev jättegod! Receptet hittade jag på den här bloggen. Den är gjord på sockerkaksbas och de lite syrliga kiwifrukterna passar perfekt med kakan.


Kiwikaka

125 smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 kiwifrukter


Gör så här:



Sätt ugnen på 175 grader.

1. Skala kiwifrukterna och skär dem i  små tärningar.

2. Vispa smör och socker poröst.
3. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker noggrannt.
5. Rör ner blandningen i äggsmeten.
6. Blanda ner kiwibitarna i smeten så de fördelas jämt.
7. Häll smeten i en smörad och bröad form (1 liter).
8. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca. 50 min-1 timme.

Ät den med en kopp kaffe eller ett glas saft. Vill du spara den längre än 2 minuter, kan du förvara den i kylen i några dagar eller frysa in den. Då håller den i ca. 3 månader.

   

 
 
Karinw

Karinw

11 mars 2012 16:57

Kiwikaka det var nytt för mig, fiiiina bilder!

http://chiliconkarin.blogg.se

enkakaiugnen

12 mars 2012 22:17

Tack! Ja, jag tror inte det är så vanligt med just kiwikaka, det var ganska svårt att hitta recept. Synd egentligen för kiwi som är syrligt passade perfekt i den söta kakan. Kul att du tyckte om bilderna!

 
Mellanbarnet

Mellanbarnet

22 augusti 2012 20:01

Ska sitta i möte precis hela dagen imorgon och tänkte att jag och kollegorna nog behöver socker framåt eftermiddagen. Jag tror den här kakan kommer passa kanon - särskilt som hela mötet ska handla om just...kiwi!

http://mellanbarnet.wordpress.com

enkakaiugnen

22 augusti 2012 20:48

Vad kul! Hoppas att dom och du kommer gilla den! Det är ett tag sen jag åt den nu, men jag tyckte den var jättegod! :)

 
Mellanbarnet

Mellanbarnet

23 augusti 2012 23:26

Den blev mycket god och uppskattad! Tack för ett bra recept, det kommer användas även när jag inte är kallad till kiwi-möten.

http://mellanbarnet.wordpress.com

enkakaiugnen

24 augusti 2012 18:29

Vad roligt! Låter bra att du ska baka den till andra gånger också, för kiwi-möten är kanske inte så ofta? Trevlig helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards