Direktlänk till inlägg 13 mars 2012
Mitt andra bakprojekt igår utgick från 7 brunprickiga bananer som blev över efter fjällresan. Banan i kakor har tidigare inte alls varit någon favorit hos mig, men sedan jag gjorde Leilas Elvis Presley Cupcakes tycker jag betydligt mer om det. Men det ska gärna vara med choklad! Så därför fick det bli den här kakan. Helst ska man nog använda valnötter i den, för det blev lite väl matigt med de andra nötterna. God blev den hur som helst, snåla inte med kakaon! Receptet kommer från recept.nu men är lite ändrat.
Choklad- och banankaka Ca. 10-12 bitar
2 st ägg
50 g smör
1 dl filmjölk (el. kesella)
2 st bananer
½ dl russin
½ dl socker
1.5 dl dinkelvetemjöl
2 dl valnötter (eller andra nötter)
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
3 msk hela linfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret, mosa bananerna och hacka nötterna fint.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Tillsätt smör, fil, mosad banan och nötter.
4. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ned dem i äggsmeten.
5. Smöa och bröa en form, ca. 22 cm (helst med sojamjöl, alternativt ströbröd).
6. Häll smeten i formen och grädda i ca. 25-30 minuter, tills kakan har stannat.
Ät som den är eller med glass och grädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|