Direktlänk till inlägg 28 januari 2012

Elvis Presley Cupcakes!

Av enkakaiugnen - 28 januari 2012 00:24

      

Ska man baka Elvis Presley-muffins, så ska man göra det en helg. Fredag kväll, ett glas vin och P3-repriser i bakgrunden är helt perfekt för Elvis Presley-muffinsbak. Ikväll stod det mellan gymträning eller muffinsbak, men Elvis vann så det blev muffinsbak istället för träningsbak (en liten göteborgare så här på fredagskvällen). De här muffinsarna var hur som helst hur goda som helst! De smakar som en marängswiss utan maräng, med tydlig smak av banan, stark choklad och lite sötare smak av jordnötssmöret. Det var ju i och för sig Leilas recept, ur hennes senaste bok "Hello cupcake!", och de recepten slår ju aldrig fel. Jag har bakat väldigt många av hennes bakverk och nästintill aldrig blivit besviken. Hennes recept är helt enkelt säkra kort, men är liksom garanterad att det blir gott. Så testa de här godingarna! Perfekt helgrecept! Bake away!


Elvis Presley Cupcakes 6 st  

1 ekologiskt ägg

1, 25 dl socker

½ tsk vaniljsocker

25 g smör

½ dl turkisk yoghurt

1,75 dl mjöl

½ tsk bakpulver

lite salt

50 g mörk god choklad

2 msk kakao

1 msk kallt kaffe

1 banan

1 dl saltade jordnötter


Glasyr:

1/4 dl jordnötssmör (kan man enkelt göra själv genom att mixa ca. 1 dl jordnötter och ca. ½ tsk matolja i en mixer först och sedan med stavmixer tills det blir en krämig massa).

1, 25 dl florsocker

1 msk kakao

½ tsk vaniljsocker

50 g philadelphiaost

½ msk kaffe


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

2. Smält smöret och blanda därefter ner yoghurten i smöret och rör sedan ner allt i äggsmeten.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner det i äggsmeten.

4. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner det i smeten tillsammans med kakaon.

5. Mosa bananen och rör ner den i smeten.

6. Grovhacka jordnötterna.

7. Sätt formar i en muffinsplåt och varva smet och jordnötshack i dem.

8. Grädda i ca. 15-20 minuter.

Låt dem kallna helt innan du glaserar dem.


Glasyr:

1. Rör ihop allt utom kaffet, till en krämig smet.

2. Tillsätt kaffet och vispa tills konsistensen blir lagom krämig.

Bred glasyren på muffinsarna och garnera med jordnötter och bananer.

Ät som de är, eller servera med vaniljglass. Gissar att det är en succé!!

     

 
 
Ingen bild

Alice

28 januari 2012 14:28

Har ni köpt en systemkamera nu?

enkakaiugnen

28 januari 2012 17:29

Hej! Jajamän, nu är den inköpt! Blir sån himla skillnad på bilderna, och mycket roligare att fota nu! :)

 
Ingen bild

Petra

19 februari 2013 15:25

Är detta recept för 6 st?

enkakaiugnen

19 februari 2013 19:32

Jajamän, det är bara 6 st.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards