Direktlänk till inlägg 1 september 2012
Igår var det fredag och efterrätt här hemma. Jag testade en ny typ av blåbärspaj med sconesdeg och den blev faktiskt riktigt god. Receptet kom från DI Weekend-bilagan som pappa var här och lämnade en morgon, för att han hade sett några blåbärsrecept som han trodde att jag skulle gilla. Han är snäll han, jag blir så glad för sånt. Att han stannar till sådär för några recept åt mig. Dom blev hur som helst jättegoda. Jag gjorde dom i portionsformar och det funkade kanon. Tydlig blåbärssmak och bra konsistens på degtacket. Prova!
Blåbär- och sconespaj 2 portionsformar
1, 25 dl vetemjöl
0,25 + 0,75 dl socker
1 tsk bakpulver
lite salt
1 msk kylskåpskallt smör
0,75 dl mjölk
150 g blåbär
saft från ½ citron
½ tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Hacka ihop smör, mjöl, 0,25 dl socker, 1 tsk bakpulver och salt.
2. Rör i mjölken och blanda allt till en slät smet. Ställ kallt.
3. Värm blåbären med socker och citron i en kastrull. Låt sjuda några minuter.
4. Häll blåbärsblandningen i två portionsformar. Fördela smeten ovanpå blåbären.
5. Grädda i 10-15 minuter.
Servera med vispad grädde och/eller vaniljglass!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
|||
|