Direktlänk till inlägg 1 september 2012

Blåbär- och sconespaj!

Av enkakaiugnen - 1 september 2012 10:45


Igår var det fredag och efterrätt här hemma. Jag testade en ny typ av blåbärspaj med sconesdeg och den blev faktiskt riktigt god. Receptet kom från DI Weekend-bilagan som pappa var här och lämnade en morgon, för  att han hade sett några blåbärsrecept som han trodde att jag skulle gilla. Han är snäll han, jag blir så glad för sånt. Att han stannar till sådär för några recept åt mig. Dom blev hur som helst jättegoda. Jag gjorde dom i portionsformar och det funkade kanon. Tydlig blåbärssmak och bra konsistens på degtacket. Prova!

 

Blåbär- och sconespaj 2 portionsformar

1, 25 dl vetemjöl

0,25 + 0,75 dl socker

1 tsk bakpulver

lite salt

1 msk kylskåpskallt smör

0,75 dl mjölk

150 g blåbär

saft från ½ citron

½ tsk vaniljsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Hacka ihop smör, mjöl, 0,25 dl socker, 1 tsk bakpulver och salt.

2. Rör i mjölken och blanda allt till en slät smet. Ställ kallt.

3. Värm blåbären med socker och citron i en kastrull. Låt sjuda några minuter.

4. Häll blåbärsblandningen i två portionsformar. Fördela smeten ovanpå blåbären.

5. Grädda i 10-15 minuter.

Servera med vispad grädde och/eller vaniljglass!

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards