Direktlänk till inlägg 8 september 2012

Hallonbrownies!

Av enkakaiugnen - 8 september 2012 00:23

     

Igår var jag så otroligt chokladsugen efter vi hade ätit middag så jag var tvungen att akutbaka lite brownies. Lärdomar som kom med detta projekt (som skedde under en hel del stress):

Mjuka inte upp smör i en plastbunke i ugnen.

Torka upp plast som smält fast i ugnen direkt.

När du ska ta ut plastbunken ur ugnen, bli inte nervös och tappa ut den och allt smör i ugnen när du försöker rädda situationen.

Ge inte upp, baka om.

Jag klarade en av fyra, nämligen den sista. Jag gjorde om och då blev det rätt. Man ska inte baka när man är stressad men det ser jag inte som en lärdom, utan mer som ett faktum som ibland måste upplevas ändå.

Resultatet av alltihop blev hur som helst de här browniesarna med hallon i. Det är Leilas originalrecept som jag ändrat lite i och jag tycker att de blev väldigt goda, hallonen var en fullträff. Lättbakade var de också och fort gick det så det här var verkligen en hit.

Bake away!


Hallonbrownies ca. 20 st små (1 liten långpanna (ca. 15*30))

175 g mjukt smör

2 dl strösocker

1 dl muscovadosocker

½ dl ljus sirap

1 ½ dl kakao

en nypa salt

3 ekologiska ägg

1½ dl vetemjöl

Ca. 1-2 dl hallon


Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader.

1. Vispa socker och smör tills det blir krämigt/är bra blandat.

2. Rör ner kakao, sirap och salt.

3. Vispa ner ett ägg i taget och vänd därefter ner mjölet i smeten.

4. Blanda väl och häll sedan smeten i en långpanna (klädd med bakplåtspapper).

5. Bred ut smeten och strö sedan hallon över den. Tryck ner dem lite och grädda sedan kakan i ugnen i ca. 30 minuter.

6. Låt kakan svalna innan du skär den i lagom stora rutor.

Klart! Om man vill kan man pudra över lite florsocker innan man serverar dem.

 

 
 
Katarina

Katarina

8 september 2012 05:05

Mums med hallonbrownies! Och så kan det gå ibland :) Men huvudsaken är att de blev gjorda och goda! Jag har haft sedan måndag denna vecka hallonvecka på min blogg!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

12 september 2012 22:12

Spännande, ska kolla in det! :)

 
Ingen bild

uffe

10 september 2012 11:23

Hej, Uffe o h e ligger i startgroparna för ht och noterar noga alla fadäser som kan uppstå när man bakar. Vi hörs!

 
Ingen bild

Lotta

10 september 2012 14:46

Ja, det är ju halva nöjet med fadäserna. Fast inte just då. Ska entouraget baka nåt i höst? :)

 
Lena

Lena

29 september 2012 19:06

Hur mycket kakao ska det vara i?

http://ainjel.blogg.se

enkakaiugnen

29 september 2012 22:36

Hej! Ledsen att jag missat det i receptet, nu har jag fixat det. Tack för att du sa till! Det ska vara ½ dl kakao i. Trevlig helg!

 
Ingen bild

Lena

29 september 2012 19:07

Oh! och; funkar det med farinsocker istället för muscovadosocker?

enkakaiugnen

29 september 2012 22:37

Ja, det funkar lika bra, men det blir en lite annan smak, lite mer lakritsaktigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards