Direktlänk till inlägg 8 september 2012
Igår var jag så otroligt chokladsugen efter vi hade ätit middag så jag var tvungen att akutbaka lite brownies. Lärdomar som kom med detta projekt (som skedde under en hel del stress):
Mjuka inte upp smör i en plastbunke i ugnen.
Torka upp plast som smält fast i ugnen direkt.
När du ska ta ut plastbunken ur ugnen, bli inte nervös och tappa ut den och allt smör i ugnen när du försöker rädda situationen.
Ge inte upp, baka om.
Jag klarade en av fyra, nämligen den sista. Jag gjorde om och då blev det rätt. Man ska inte baka när man är stressad men det ser jag inte som en lärdom, utan mer som ett faktum som ibland måste upplevas ändå.
Resultatet av alltihop blev hur som helst de här browniesarna med hallon i. Det är Leilas originalrecept som jag ändrat lite i och jag tycker att de blev väldigt goda, hallonen var en fullträff. Lättbakade var de också och fort gick det så det här var verkligen en hit.
Bake away!
Hallonbrownies ca. 20 st små (1 liten långpanna (ca. 15*30))
175 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl kakao
en nypa salt
3 ekologiska ägg
1½ dl vetemjöl
Ca. 1-2 dl hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa socker och smör tills det blir krämigt/är bra blandat.
2. Rör ner kakao, sirap och salt.
3. Vispa ner ett ägg i taget och vänd därefter ner mjölet i smeten.
4. Blanda väl och häll sedan smeten i en långpanna (klädd med bakplåtspapper).
5. Bred ut smeten och strö sedan hallon över den. Tryck ner dem lite och grädda sedan kakan i ugnen i ca. 30 minuter.
6. Låt kakan svalna innan du skär den i lagom stora rutor.
Klart! Om man vill kan man pudra över lite florsocker innan man serverar dem.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
|||
|