Direktlänk till inlägg 23 september 2012

Päronsnitt med pistagenötter!

Av enkakaiugnen - 23 september 2012 00:56

 

Har precis avslutat en kanondag som har bestått av sovmorgon, bakmarathon, middag och stand up. Nu sitter jag här och trycker i mig det jag hittar av dagens skörd. Bakmarathonet pågick under ungefär 5 timmar och jag hann med att tillaga lika många saker.

 

Här är delar av resultatet. Det blev grova baguetter, morotsfrallor, päronmarmelad och päronsnitt. Och en choklad- och rödbetskaka som är i ugnen på bilden.

Det var helt perfekt bakväder idag, regnigt och höstigt ovh trist ute. Så jag slog på alla morgonpassets repriser från veckan som gått och satte igång. Allt kommer såklart upp inom kort, men jag tänkte börja med päronsnittarna eftersom jag tyckte de blev så himla bra. Jag har sökt och provat olika grunddegsrecept på småkakor utan kakao (t.ex. till hallongrottor eller snittar) men inte hittat nåt förrän nu, men det här var riktigt bra. Dom blev sådär frasiga som dom ska vara och smakade smör. Namnam. Med pistagen och marmeladen blev dom toppengoda!

Här är receptet, taget ur "Hembakat".

         

Päronsnitt med pistage ca. 20 st

125 g smör

3/4 dl strösocker

1 ägg

3 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 dl päronmarmelad

2 msk hackade naturelle pistagenötter

florsocker + ca. ½ tsk citronsaft el. vatten (till glasyren)


Gör så här:


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka ihop smör och socker på en skärbräda (eller i matberedare med kniv).

3. Lägg hacket i en bunke och rör ihop till en slät smet.

4. Rör ner ägget i smeten och blanda väl.

5. Blanda ihop mjöl och bikarbonat bra och rör sedan ner det i äggsmeten. Rör och knåda ihop till en smidig deg.

6. Dela degen i två bitar och rulla till två rullar.

7. Lägg rullarna på bakplåtspapper och tycker till dem så de blir platta och ca. ½ dm breda längder.

8. Gör en skåra i mitten av varje längd och lägg marmeladen däri.

9. Strö över pistagenötterna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Låt dem svalna något och skär sedan längderna på snedden med ca. 2 centimeters mellansum så det blir sneda bitar.

10. Rör ihop florsocker och vätskan och ringla över de avsvalnade kakorna.

Klart!

 

 
 
Katarina

Katarina

23 september 2012 04:30

Vilken givande dag, wow, så mycket du bakat! och päronsnitten ser ju helt ljuvligt goda ut!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

23 september 2012 21:16

Ja, det var en väldigt bra dag, så skönt att få jobba lite med händerna och vara kreativ! Hoppas du hade en bra helg!

 
Slickepotten

Slickepotten

23 september 2012 09:39

Vilken härlig bakdag!

Päronsnittar måste jag prova dom ser otroligt goda ut :)

Skön söndag!
/Terese

http://slickepotten.net

enkakaiugnen

23 september 2012 16:02

Ja, gör det! Jag tyckte dom var supergoda!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards