Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Müslikakor - räddningsprojekt!

Av enkakaiugnen - 31 januari 2013 11:00

   

I vissa fall går jag i barndom igen, jag kan bli så arg över bakandet. Det är lite som kärlek kanske, jag älskar det lika mycket som jag ibland hatar det. Särskilt såna gånger när man inte hade tänkt baka och egentligen inte orkar, men liksom kör ändå för att man ändå vill. Då brukar det sällan bli lyckat. Här om kvällen blev det precis så. Jag gjorde en typ av havrebars från tidningen Hembakat, men receptet funkade inte alls (inte mitt fel ;) Så när jag sulle skära kakorna i rutor så föll dom sönder totalt. Musli överallt, det sprätte hej vilt åt alla håll. Jag blev så trött på alltihop så jag la en handduk över och gav f-n i det helt enkelt. Tills idag, två dagar senare när jag skulle rädda situationen. Det höll också på att mynna ut i en katastrof, eftersom det var så mycket smör i dom nya kakorna att dom liksom flöt omkring på plåten. Dom tog sig däremot samman efter en stund till i ugnen och det blev ändå rätt bra. Smakar mycket smör. Det jag gjorde var helt enkelt att jag gjorde en nya kakdeg och blandade i den gamla, som egentligen mest var som torkad müsli. Därav namnet. Har man inga misslyckade müslikakor hemma så kan man ta vanlig müsli eller helt enkelt bara rör i lite russin och corn flakes i smeten. Så här gjorde jag. Resultatet blev hur som helst lyckat. Dom blev väldigt goda och väldigt smöriga. Namnam.


Müslikakor ca. 15 st

4 dl müsli (trasiga müslibars för min del)

1 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

125 g rumsvarmt smör


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Vispa ihop smör och socker och därefter mjöl. Rör sist ner bikarbonat och blanda därefter i müslin.

2. Rör/vispa till en väl blandad smet. Rulla/forma smeten till 15 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda i ca. 15 minuter mitt i ugnen. Klart!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards