Direktlänk till inlägg 12 mars 2013
Här sitter jag och frossar i mjuka kakor. Jo, jag frossar, är inne på min fjärde nu. Förra veckan i fjällen startade en trend med sötsaker, godis och efterrätter i princip dygnet runt och nu har jag lite svårt att bryta mönstret. Skulle behöva någon form av detox. Dricka en väldans massa vatten och äta groddar. Men det vill jag inte. Och när man kommer hem en tisdag och är supertrött så känns det väldigt väldigt lockande at sätta sig här med en stor kaffekopp och plocka fram det man hittar. Nu hade jag dessutom två kakor framme sedan gårdagens bakkalas, och då går det ju inte att låta bli. Hittade en ny favoritkaka, den här har allt! Det är en mjuk sockerkaka smaksatt med kokos och lemoncurd som är toppad med vaniljkesella och passionsfrukt. Passionsfrukt borde man ju baka mer med, det är ju hur gott som helst! Det blev många olika smaker i den här kakan och den blev saftig också, så jag gillar den verkligen. Hög blev den också, så det kräver en ganska stor form. Väl värd ett försök. Här är receptet, ur tidningen Hembakat.
Exotisk kaka med kokos och passionsfrukt
200 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
1 dl crème fraiche
1 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
2 ½ dl vetemjöl
1 dl lemon curd
Topping:
150 g vaniljkesella
1 passionsfrukt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa smör och socker vitt. Vipsa sedan ner äggen ett i taget.
2. Vispa ner crème fraiche.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kokos och rör ner det i smeten.
4. Häll smeten i en stor smord och bröad sockerkaksform.
5. Ringla lemon curden över smeten och blanda ner den i kaksmeten.
6. Grädda i ca. 50 minuter.
Låt kakan kallna i formen.
7. Ta ut kakan ur formen och bred över vaniljkesellan. Toppa med passionsfruktskärnor. Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||
|