Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Påskkaka med choklad!

Av enkakaiugnen - 28 mars 2013 15:03

Nu har jag precis tagit påsklov. Vissa dagar gillar man ju sitt jobb lite extra mycket, idag var en sån dag. En riktigt bra och påskpysslig dag med godis och påskfika. Jag hade bakat lite i veckan och hade tagit med mig den här påskiga och glada kakan, en favorit i repris kan man säga. Själva kakan är min favoritchokladkaka, Mariannes chokladkaka som man kan hitta här. Till den gjorde jag en apelsinglasyr och garnerade med godis. Det har visat sig att det här med chokladtårtor och chokladkakor toppade med godis har blivit en riktig påskgrej för mig. Tycker dom är ganska roliga att titta på och dessutom goda! Nu drar vi västerut i några dagar för att sitta på olika isar i solsken och gona oss, träffa en massa släkt och vänner och vara lediga. Hoppas att ni alla får en toppenbra påsk och behöver ni lite bakinspiration så titta under kategorin Påsk!

Glad Påsk!


Påskkaka med apelsinglasyr!

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ner det i smeten.    

5. Tillsätt äggen och blanda ner dem i smeten.

6. Tillsätt sist vattnet och rör till en jämn smet.

7. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.

8. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.

 

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

28 mars 2013 16:27

Vilken fin och glad kaka! Glad påsk!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

enkakaiugnen

6 april 2013 11:13

Tack! Hoppas du också hade en fin påsk!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 10 maj 13:00


       Nej, nu kör vi lite choklad. Eller mycket choklad rättare sagt. Och lite maräng och digestive på det. All in alltså. De här muffinsarna är så grymt goda och passar extra bra till riktigt starkt kaffe. De blir dessutom väldigt fina med de b...

Av enkakaiugnen - Måndag 9 maj 22:31


       Det är lustigt hur samma frukt kan smaka så olika, beroende på hur den äts. Jag har så svårt för konserverad ananas, men jag älskar den färsk. Då är den ju som godis. Extra god blir den om den grillas, som i den här efterrätten. Hittade r...

Av enkakaiugnen - Måndag 25 april 10:17


          Vi kör en favorit i repris - Vaniljbullar med philadelphiaost. Det har varit lite för sockerfritt här de senaste dagarna, men inte nu längre. Här finns receptet. ...

Av enkakaiugnen - Fredag 22 april 13:49


        Hittade ett roligt recept på raw food-bollar med müsli som bas, hos PT-Fia. Jag hade inte samma müsli som hon hade och jag tillsatte lite blåbär eftersom jag tyckte det blev för stark chokladsmak. Gillar verkligen kombinationen mellan chok...

Av enkakaiugnen - Fredag 22 april 11:45


       Det fina med banankaka är att man egentligen inte behöver något vanligt socker eftersom bananerna är så söta. Så jag gjorde som en vanlig sockerkaka men utan socker och med banan istället. Resultatet blev riktigt bra tycker jag. Saftig och...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se