Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Påskkaka med choklad!

Av enkakaiugnen - 28 mars 2013 15:03

Nu har jag precis tagit påsklov. Vissa dagar gillar man ju sitt jobb lite extra mycket, idag var en sån dag. En riktigt bra och påskpysslig dag med godis och påskfika. Jag hade bakat lite i veckan och hade tagit med mig den här påskiga och glada kakan, en favorit i repris kan man säga. Själva kakan är min favoritchokladkaka, Mariannes chokladkaka som man kan hitta här. Till den gjorde jag en apelsinglasyr och garnerade med godis. Det har visat sig att det här med chokladtårtor och chokladkakor toppade med godis har blivit en riktig påskgrej för mig. Tycker dom är ganska roliga att titta på och dessutom goda! Nu drar vi västerut i några dagar för att sitta på olika isar i solsken och gona oss, träffa en massa släkt och vänner och vara lediga. Hoppas att ni alla får en toppenbra påsk och behöver ni lite bakinspiration så titta under kategorin Påsk!

Glad Påsk!


Påskkaka med apelsinglasyr!

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ner det i smeten.    

5. Tillsätt äggen och blanda ner dem i smeten.

6. Tillsätt sist vattnet och rör till en jämn smet.

7. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.

8. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.

 

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

28 mars 2013 16:27

Vilken fin och glad kaka! Glad påsk!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

enkakaiugnen

6 april 2013 11:13

Tack! Hoppas du också hade en fin påsk!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Onsdag 28 jan 19:15


Här kommer en gammal goding, från första bloggåret. Det är en kuddkaka, för den ser ut som en liten kudde! Den är nämligen fylld med en annan kaka, en brownie. Ett knep för att maxa kakmängden i en kaka. Det här receptet hittade jag på Badbakeday ...

Av enkakaiugnen - Tisdag 20 jan 16:00


  Sitter här med en mugg kaffe och är så storögt sugen på choklad!! Dum idé att börja leta i chokladkategorin efter något att lägga upp här. Det positiva var hur som helst att jag dök på de här cupcakesen från förr i tiden. Minns fortfarande smake...

Av enkakaiugnen - Måndag 19 jan 16:00


    3:e omgången knäckebröd är nu gjord och det viktigaste verkar vara att kavla så oerhört tunt som det någonsin är möjligt. Jag hade en ny kavel nu, en med taggar. Det gjorde bröden tunnare och knaprigare också. Provade att kasta in lite vatte...

Av enkakaiugnen - Söndag 18 jan 15:41


    Har fått en stark kärlek till apelsiner nu på slutet, blivit nästan besatt av dem. De är ju så sjukt goda nu, särskilt blodapelsinerna. Egentligen är de ju absolut godast som de är eller som färskpressad jucie men jag ville ändå baka nåt av d...

Av enkakaiugnen - Onsdag 14 jan 09:00


    Inte så fina bilder tyvärr, synd på så gott bröd. För det här var inte dumt alls. Vi gjorde rostbröd igår här och det blev riktigt bra faktiskt. Tycker alltid det är lika svårt att få bröden saftiga men inte för degiga, men den här gången lyc...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gilla bloggen

Fråga mig

30 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se