Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Påskkaka med choklad!

Av enkakaiugnen - 28 mars 2013 15:03

Nu har jag precis tagit påsklov. Vissa dagar gillar man ju sitt jobb lite extra mycket, idag var en sån dag. En riktigt bra och påskpysslig dag med godis och påskfika. Jag hade bakat lite i veckan och hade tagit med mig den här påskiga och glada kakan, en favorit i repris kan man säga. Själva kakan är min favoritchokladkaka, Mariannes chokladkaka som man kan hitta här. Till den gjorde jag en apelsinglasyr och garnerade med godis. Det har visat sig att det här med chokladtårtor och chokladkakor toppade med godis har blivit en riktig påskgrej för mig. Tycker dom är ganska roliga att titta på och dessutom goda! Nu drar vi västerut i några dagar för att sitta på olika isar i solsken och gona oss, träffa en massa släkt och vänner och vara lediga. Hoppas att ni alla får en toppenbra påsk och behöver ni lite bakinspiration så titta under kategorin Påsk!

Glad Påsk!


Påskkaka med apelsinglasyr!

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ner det i smeten.    

5. Tillsätt äggen och blanda ner dem i smeten.

6. Tillsätt sist vattnet och rör till en jämn smet.

7. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.

8. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.

 

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

28 mars 2013 16:27

Vilken fin och glad kaka! Glad påsk!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

enkakaiugnen

6 april 2013 11:13

Tack! Hoppas du också hade en fin påsk!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Fredag 19 sept 09:00


Här kommer två gamla godingar! Baguetter är ju alltid lika gott, så pass gott faktiskt att jag nog skulle kunna äta det till middag nästan alla dagar i veckan. Den här sorten passar särskilt bra med stark ost och lite päronmarmelad till, så päronmarm...

Av enkakaiugnen - Onsdag 17 sept 09:00


    Den här müslin gör jag några gånger i månaden och den går åt ganska fort. Den är relativt nyttig och osötad (beror på hur mycket torkad frukt man har i på slutet). Den går att variera på många sätt, använd de frön och nötter som du gillar och...

Av enkakaiugnen - Måndag 15 sept 16:55


    Mitt favoritbakverk! Munkar är ju helt gudomligt gott och det här receptet var enkelt att lyckas med (säger jag efter att ha testat ett helt värdelöst recept alldeles innan detta). Låt munkarna jäsa länge och se till att ha rätt temeratur på ...

Av enkakaiugnen - Måndag 15 sept 16:45


    Helgen bestod av två misslyckanden. Ett från min sida och ett som vårt fantastiska land - eller folket i det - stod för. Det var ett lite kallare Sverige vi vaknade upp till idag. Det känns så oerhört tråkigt, men jag tänker se det som en eng...

Av enkakaiugnen - Lördag 13 sept 08:00


I helgen ska det fritteras! Känner en skräckblandad förtjusning inför detta, eftersom jag dels älskar munkar, dels är rädd för alldeles för varm olja. Har stora förhoppningar på resultatet och tänker göra en hel del olika sorter. Men det ska målas...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gilla bloggen

Fråga mig

30 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se