Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Påskkaka med choklad!

Av enkakaiugnen - 28 mars 2013 15:03

Nu har jag precis tagit påsklov. Vissa dagar gillar man ju sitt jobb lite extra mycket, idag var en sån dag. En riktigt bra och påskpysslig dag med godis och påskfika. Jag hade bakat lite i veckan och hade tagit med mig den här påskiga och glada kakan, en favorit i repris kan man säga. Själva kakan är min favoritchokladkaka, Mariannes chokladkaka som man kan hitta här. Till den gjorde jag en apelsinglasyr och garnerade med godis. Det har visat sig att det här med chokladtårtor och chokladkakor toppade med godis har blivit en riktig påskgrej för mig. Tycker dom är ganska roliga att titta på och dessutom goda! Nu drar vi västerut i några dagar för att sitta på olika isar i solsken och gona oss, träffa en massa släkt och vänner och vara lediga. Hoppas att ni alla får en toppenbra påsk och behöver ni lite bakinspiration så titta under kategorin Påsk!

Glad Påsk!


Påskkaka med apelsinglasyr!

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ner det i smeten.    

5. Tillsätt äggen och blanda ner dem i smeten.

6. Tillsätt sist vattnet och rör till en jämn smet.

7. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.

8. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.

 

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

28 mars 2013 16:27

Vilken fin och glad kaka! Glad påsk!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

enkakaiugnen

6 april 2013 11:13

Tack! Hoppas du också hade en fin påsk!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 21 december 2015 19:00


  Här kommer en favorit - snabbgjord och supergod! Trillingnötter är min favoritpralin i Alladinasken, så det är ju alla tiders att man kan göra ett helt gäng själv och gömma undan. Det är bara två ingredienser och de blev riktigt goda! Smaken bero...

Av enkakaiugnen - 21 december 2015 18:49


  I år blev det julgodisbak med mamma. Det hade vi alltid som tradition när jag var liten så vi återupptog den kan man säga. Vi gjorde en hel del, bland annat chokladkola (den godaste jag vet!), daimkonfekt, tomtenougat och de här mozartkulorna. V...

Av enkakaiugnen - 6 december 2015 10:13


    Trots att den blev söt som attan så är den ändå som jag ville ha den. Punschen kom fram lite och blev god tillsammans med saffranet. Det var ett testbak helt enkelt, som visade sig bli riktigt bra. Snabb att göra också, bra som alternativ till...

Av enkakaiugnen - 26 november 2015 19:15


          Här kommer en julfavorit! Har gjort de här kakorna flera gånger och de är lika goda varje gång, inte så förvånande att det är Leila som står bakom dem. De smakar både choklad, kola och kanel samtidigt. Väldigt juligt blir det! Vad har ni...

Av enkakaiugnen - 24 november 2015 19:00


      Ett av mina favoritprogram är Morgonpasset i P3. Ett beroende som jag delar med en hel del andra, dagarna blir så mycket mer lättstartade med dom. Hanna, som är ett stående inslag i programmet, har en blogg också - här finns den. Det behöv...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se