Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Påskkaka med choklad!

Av enkakaiugnen - 28 mars 2013 15:03

Nu har jag precis tagit påsklov. Vissa dagar gillar man ju sitt jobb lite extra mycket, idag var en sån dag. En riktigt bra och påskpysslig dag med godis och påskfika. Jag hade bakat lite i veckan och hade tagit med mig den här påskiga och glada kakan, en favorit i repris kan man säga. Själva kakan är min favoritchokladkaka, Mariannes chokladkaka som man kan hitta här. Till den gjorde jag en apelsinglasyr och garnerade med godis. Det har visat sig att det här med chokladtårtor och chokladkakor toppade med godis har blivit en riktig påskgrej för mig. Tycker dom är ganska roliga att titta på och dessutom goda! Nu drar vi västerut i några dagar för att sitta på olika isar i solsken och gona oss, träffa en massa släkt och vänner och vara lediga. Hoppas att ni alla får en toppenbra påsk och behöver ni lite bakinspiration så titta under kategorin Påsk!

Glad Påsk!


Påskkaka med apelsinglasyr!

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ner det i smeten.    

5. Tillsätt äggen och blanda ner dem i smeten.

6. Tillsätt sist vattnet och rör till en jämn smet.

7. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.

8. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.

 

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

28 mars 2013 16:27

Vilken fin och glad kaka! Glad påsk!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

enkakaiugnen

6 april 2013 11:13

Tack! Hoppas du också hade en fin påsk!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Fredag 11 maj 12:18

  Har inte bloggat på en evighet känns det som. Knappt bakat heller, ekorrhjulet snurrar liksom lite för fort nu. Det roliga är däremot att jag numer har bra baksällskap i form av en glad tvååring som ska hjälpa till. Här om kvällen blev det hallo...

Av enkakaiugnen - Söndag 14 jan 18:45

                  Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå ä...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 14:01

         Jag älskar mazariner, det är sen gammalt. Har provat att baka i formar med allt ståhej det för med sig och håller mig därför numer till den här typen av kaka. Lika gott men mycket enklare. Denna gång blev det citronglasyr till och det är n...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 13:45

    Nu är ju julen nästan slut, så det är lite försent för det här receptet men jag måste bara ha kvar det inför nästa år! De här är de godaste lussebullarna jag gjort, de blev så saftiga och det är lite rom i dem också. Det här att baka med rom ...

Av enkakaiugnen - 3 december 2017 15:35

  Ursäkta en hemsk bild, men det var den enda jag hann få till innan kakan skulle serveras. Bli inte lurad, den blev såå mycket godare än den ser ut! Var så sugen på en chokladkaka och har snöat in lite grann på rom just nu så det fick bli en rom-...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se