Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Påskkaka med choklad!

Av enkakaiugnen - 28 mars 2013 15:03

Nu har jag precis tagit påsklov. Vissa dagar gillar man ju sitt jobb lite extra mycket, idag var en sån dag. En riktigt bra och påskpysslig dag med godis och påskfika. Jag hade bakat lite i veckan och hade tagit med mig den här påskiga och glada kakan, en favorit i repris kan man säga. Själva kakan är min favoritchokladkaka, Mariannes chokladkaka som man kan hitta här. Till den gjorde jag en apelsinglasyr och garnerade med godis. Det har visat sig att det här med chokladtårtor och chokladkakor toppade med godis har blivit en riktig påskgrej för mig. Tycker dom är ganska roliga att titta på och dessutom goda! Nu drar vi västerut i några dagar för att sitta på olika isar i solsken och gona oss, träffa en massa släkt och vänner och vara lediga. Hoppas att ni alla får en toppenbra påsk och behöver ni lite bakinspiration så titta under kategorin Påsk!

Glad Påsk!


Påskkaka med apelsinglasyr!

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ner det i smeten.    

5. Tillsätt äggen och blanda ner dem i smeten.

6. Tillsätt sist vattnet och rör till en jämn smet.

7. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.

8. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.

 

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

28 mars 2013 16:27

Vilken fin och glad kaka! Glad påsk!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

enkakaiugnen

6 april 2013 11:13

Tack! Hoppas du också hade en fin påsk!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 29 juli 08:00


     Här kommer ett riktigt somrigt recept, där man kan byta ut frukten mot bär eller frukt som man lyckats plocka på sig under sommaren. Det är en rabarbermuffins med vaniljkräm från förra sommaren. Här hittar ni receptet. Det är lite torka ...

Av enkakaiugnen - Måndag 28 juli 08:00


       Det har börjat komma hallon! De borde ju egentligen ha brunnit upp, med tanke på den tropiska värmen som varit de senaste veckorna men inte alls, det finns en hel del. Så här kommer ett hallonpaj för att fira. Bottnen och degströsslet ko...

Av enkakaiugnen - Söndag 27 juli 18:16


     Har nyss varit ute och plockat blåbär och slagits med knott och andra extremt störiga flygfän runt omkring mig. Det svärmade och kröps omkring på mina armar, i öronen och hela ansiktet så jag fick bryta kvistar och veva omkring mig. Lyckades ...

Av enkakaiugnen - Onsdag 23 juli 23:59


  Vi har varit iväg och sökt hjortron i hettan och det var ju som solklart att det inte skulle gå så bra i värmen. Men vi fick ihop två godislådor i alla fall, så lite gav det. Den mesta tiden spenderade vi däremot hellre på en flotte mitt ute i e...

Av enkakaiugnen - Måndag 21 juli 08:00


    Småkakor kan ju tyckas lite meningslösa, särskilt om de inte har någon sylt i mitten. De kan också vara väldigt goda och nästan beroendeframkallande när de ligger sådär i långa rader på kakfaten och ropar på en. Det är ju det fina med småkako...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gilla bloggen

Fråga mig

30 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se