Direktlänk till inlägg 15 januari 2012
"Superenkel, beroendeframkalland och tokenkel" står det i min receptbok, bredvid den här kakan. Det säger väl allt om varför den passar så väldigt bra in på januaris tema för "Månadens sötsak" på Söta saker, som är "klassiker". En riktigt god "rör ihop"-kaka som går fort att göra och som alltid uppskattas. Här kommer receptet.
Mariannes chokladkaka 1 st
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g smält smör
2 ägg
1,5 dl kokande vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och koka vattnet.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ner det i smeten.
5. Tillsätt äggen och blanda ner dem i smeten.
6. Tillsätt sist vattnet och rör till en jämn smet.
7. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.
8. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.
Ät hela själv, kanske inte på en gång, men lite eftersom. Men mjölk, än en gång!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|