Direktlänk till inlägg 7 april 2013

Marshmallowsrutor med choklad!

Av enkakaiugnen - 7 april 2013 11:00

   

Har gjort en väldigt chokladig lyxkaka om jag får säga det själv. Det passar ju bra för den ska få gå på kalas. Det är en kaka med chokladbotten och över smeten är det hackade hasselnötter, hackad choklad och minimarshmallows. Högst överst är det en maräng med farinsocker som breds ut över hela kakan. Sen gräddar man och får en kaka med ganska roligt mars-utseende. Den ser ut som någon form av planetlandskap. Väldigt god blev den, och väldigt söt. Perfekt kaffekaka! Receptet kommer ur tidningen Hembakat.


Marshmallowsrutor 20-25 st

125 g rumsvarmt smör

2  & 1/3 dl strösocker

3 ägg (2 av äggvitorna sparas till marängen)

3 ½ dl vetemjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 krm salt


Fyllning:

100 g hackade hasselnötter

100 g grovt hackad mörk choklad

50 g minimarshmallows

2 dl farinsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Vispa smör och socker med elvisp.

2. Vispa ner ett helt ägg och därefter två äggulor (spara vitorna till marängen). Vispa smeten luftig.

3. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver för sig och rör sedan ner det i den andra smeten.

4. Klä en form 20x30 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Det är lite svårt och segt så man får kämpa lite, men det går.

5. Strö choklad, nötter och marshmallows jämnt över kakan.

6. Vispa äggvitorna till ett vitt och hårt skum. Vispa sedan ner farinsockret lite i taget och vispa en stund när allt socker är i bunken. Fördela sedan marängen över kakan, ta inte för mycket i början, för hela kakn ska täckas.

7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-40 minuter. Kolla efter halva tiden så inte marängen bränns. I så fall akn du lägga lite aluminiumfolie på den.

Låt den svalna och skär den sedan i lagom stora rutor. Om man vill kan man ringla lite choklad över den. Klart!

   

 
 
Katarina

Katarina

7 april 2013 11:51

Vilket ljuvligt bakverk!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

enkakaiugnen

8 april 2013 14:00

Tack!!

 
Ingen bild

uffe

8 april 2013 14:37

Grymt läckra kakor, platsar på vilken födelsedag som helst - den här t.e.x
Ha det gott!

enkakaiugnen

13 april 2013 23:23

Hehe, tack! Ja dom passade ju i efterhand också på kalas :) Tack för fin sång också!

 
sofia

sofia

12 april 2013 13:13

Vad gott det verkar med mjuk chokladkaka med ett knaprigt och segt täcke!

http://bakverket.wordpress.com

enkakaiugnen

13 april 2013 23:24

Tack! Ja, dom blev helt okej faktiskt, dom har det mesta :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards