Här kommer ett riktigt gott LCHF-bröd! Det är ju inte alltid som det blir så jättegott när man bakar utan mjöl, men det här var en fullträff. De gick åt fort. Väldigt lättbakat också, väl värda ett provbak. Här är receptet.
LCHF-fröbröd 1 halv brödform
2 ägg 1 msk olja 30 gram grovt hackade sötmandlar ½ dl solrosfrön ½ dl pumpafrön ½ dl sesamfrön 2 msk riven kokos 2 msk linfrön 1 tsk bakpulver 1 krm salt ev. 1 msk russin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Lägg mandlar och ägg i en bunke och mixa ihop det.
2. Rör ner resten av ingrediensera och blanda väl.
3. Smörj en liten brödform (jag använde en halv vanlig brödform) med smör och bröa med t.ex nötmjöl och fördela brödsmeten i formen.
Ser otroligt gott ut, blir nog mitt nästa bakprojekt. Får verkligen inspiration när jag läser din blogg.
Caroline
26 februari 2014 20:31
Men vilken tur att jag tittade in på din blogg nu ikväll. Har ju gått och varit sugen på något hela dagen. Har nu ett stycke förbröd i ugnen. Tror att det var exakt vad jag behövde;) är tyvärr sugen på kakorna med lemon curd också. Kram och tusen tack för inspirationen!
Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...
Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...
Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...
Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull.
...
Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst 5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl
Fyllning:
1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm
Ca 50 g mjukt smör
Gör så här:
1. Smält smöret och ...
Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.