Direktlänk till inlägg 2 april 2014

Små chokladcookies!

Av enkakaiugnen - 2 april 2014 22:15

   

Efter mitt intensivbak förra måndagen så fick jag lägga ett av projekten på is bokstavligt talat, eller åtminstone på kylning. Det visade sig sen att jag sparat det bästa till sist, för det här var det godaste jag gjort på länge! Små och lite knubbiga chokladcookies med farinsocker och blandade chokladbitar, och det blev lika gott som det låter. De blev lite hårda i och för sig, men det var för att jag medvetet gräddade dem för länge. Ville inte att de skulle bli för mjuka, så då blev de lite för hårda istället. Ett riktigt bra recept, ur tidningen Hembakat. Tyvärr tappade jag bort receptet sen, bland allehanda baktidningar och inspirationsurklipp. Nu tror jag att jag hittat det, men vågar inte lova något även om jag har letat igenom alla baktidingar jag kan hitta häromkring. Så klantigt. Har för många baktidingar och för lite ledigt utrymme i huvudet för att minnas den här typen av saker. Så, här är i alla fall ett recept på chokladcookies ur tiningen Hembakat. Så kan väl någon som bakar dem, tala om ifall de blev likadana?


Små chokladcookies ca. 35 st

225 g smör

3 ½ dl farinsocker

1 ½ dl strösocker

2 stora, rumsvarma ägg

1 tsk vaniljpulver

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

6 ½ dl vetemjöl

75 g mjölkchoklad, hackad

75 g mörk choklad, hackad


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Vispa strösocker, farinsocker och smör krämigt.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.

3. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. 

4. Knåda ihop till en deg.

6. Rulla degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (ca. 8 kakor/plåt), eller använd en sked och rulla till dem på plåten.

7. Grädda i ca. 12-15 minuter.

Klart!

   

 
 
Katarina

Katarina

3 april 2014 10:19

Ser så goda ut!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards