Direktlänk till inlägg 24 april 2014
Till efterrätt på påskafton gjorde jag en kladdkaka som tyvärr visade sig sakna brist på sin mest storsäljande egenskap, kladdet. Så det var ju lite tråkigt. Men smaken var god, så hade man bara gräddat den lite kortare tid så hade den nog blivit finfin i konsistensen också. Här är receptet där jag dragit ner på gräddningstiden några minuter.
Kladdkaka med mjölkchoklad.
150 smör, mjukt
4 dl strösocker
3 ägg
2, 5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
en nypa salt
100 g grovt hackad mjölkchoklad, gärna med smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa ihop smör och socker. Vispa ner äggen, ett i taget.
2. Sikta ner de övriga torra ingredienserna och blanda snabbt ihop till en smet.
3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en tårtform (lägg pappret på formens botten och spänn fast formen över så pappret sitter fast. Klipp bort det som blev utanför formen).
4. Häll smeten i formen och strö över den hackade chokladen.
5. Grädda i ca. 20-25 minuter (prova med en sticka, den ska vara kladdig i mitten).
Klart! Ät med grädde, glass och gärna lite bär!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|