Direktlänk till inlägg 18 januari 2015

Apelsinkladdkaka.

Av enkakaiugnen - 18 januari 2015 15:41

   

Har fått en stark kärlek till apelsiner nu på slutet, blivit nästan besatt av dem. De är ju så sjukt goda nu, särskilt blodapelsinerna. Egentligen är de ju absolut godast som de är eller som färskpressad jucie men jag ville ändå baka nåt av dem. Det blev en kladdkaka, efter samma princip som citronkladdkakan jag gjorde för några år sen. Den blev riktigt god och inte för kladdig. Lite väl söt kanske, man kan nog dra ner lite på vaniljsockret egentligen. Vill man ha den lite mindre fast och mer kladdig så får man helt enkelt grädda kortare tid. Hoppas ni har en fin helg!

  

Apelsinkladdkaka

1,5 Blodapelsin (saft och skal)

150 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Smörj och bröa en springform med avtagbar kant, ca. 24 cm i diameter.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker fluffigt.

4. Riv apelsinskalet (bara det orange, inget vitt får komma med) och pressa ner apelsinsaften i smeten.

5. Blanda i vaniljsocker, mjöl och sist smöret.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca. 30 minuter (kortare tid om det ska vara kladdigare).

Klart!

Servera med vispgrädde och chokladgrädde.

 

 
 
Ingen bild

Ewa Nilsson

18 januari 2015 18:45

Den får det bli när sockerkakan från i går är uppäten. Ser smarrigt ut och enkelt. Tack så länge

enkakaiugnen

7 februari 2015 20:52

Det låter bra det! Apelsinerna är ju supergoda nu!

 
Ingen bild

Linda

16 maj 2015 18:52

Kan man använda vanliga apelsiner?Gillar inte blodapelsiner.

 
Ingen bild

Lotta

17 maj 2015 17:58

Absolut :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards