Direktlänk till inlägg 31 mars 2016
Äntligen en sockerfri kaka som fick lite höjd och bra konsistens. Det är kärleksmums utan mjöl och socker. Den är gjord på kokosmjöl (mixade kokosflingor i brist på riktigt kokosmjöl) och lite majsmjöl för konsistensens skull. Det söta kommer från bananer och agavesirap, både i kakan och glasyren. Glasyren är jag lite extra imponerad av, blev superbra konsistens och smakar väldigt tryffellikt. En god, nyttigare chokladkaka helt enkelt. Receptet kommer från PT-fia från början men jag fick göra om lite pga brist på ingredienser men det blev bra ändå. Här är min variant.
Glutenfria kärleksmums
3 ägg
1,5 banan
3 msk kokosolja
3 msk philadelphiaost
2 msk agavesirap
1,5 dl kokosmjöl (jag mixade kokosflingor till ett mjöl)
0,5 dl majsmjöl
5 msk kakao
4 tsk bakpulver
salt
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Mosa bananen lite och mixa den med mixerstav i en skål. Mixa ner äggen och därefter olja, philadelphioa och sirap till en slät smet.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
3. Smörj och bröa en form (ca. 22 cm i diameter)med kokosolja och kokosflingor.
4. Grädda i ca. 15-20 minuter tills kakan inte är kletig längre. Låt den svalna.
Glasyr:
75 g mörk choklad
50 g smör
3 msk philadelphiaost
4 msk agavesirap
1 msk kaffe
Gör så här:
1. Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull.
2. Ta bort från värmen några minuter och rör ner övriga ingredienser. Rör till en slät kräm och ställ i kylen en stund så den tjocknar lite.
Bred ut den över kakan och garnerna med kokosflingor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|