Direktlänk till inlägg 17 april 2016
Bärkräm har många fördelar. Gott, enkelt att göra, mycket vitaminer och inte så mycket socker är några av dessa. Jag brukar göra en laddning och ha i kylen några dagar. Superbra att ha när man måste äta nåt och få lite ny energi men inte hinner eller vill laga något. Här är mitt recept på blåbärskräm.
Blåbärskräm 4 port
500 g blåbär
2-3 dl vatten
2 ½ msk potatismjöl (mer om man vill ha tjockare konsistens, men den tjocknar lite när den kallnar också)
½ dl socker (mer eller mindre beroende på vad man gillar)
Gör så här:
1. Häll bär och vatten i en kastrull och koka upp. Rör ner socker.
2. Ta bort skummet som bildas.
3. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll sedan ner det i kastrullen. Koka upp och låt småkoka några minuter.
Den kan ätas både varm och kall, lite utefter vilket humör man är på.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|