Direktlänk till inlägg 21 september 2016

Glutenfri filmjölkslimpa!

Av enkakaiugnen - 21 september 2016 22:46

      

Har letat efter ett brödrecept med bovete, som inte tar alltför lång tid att svänga ihop. Hittade det hos "Jag ska baraa" och det blev riktigt bra. Ändrade lite och gjorde som jag själv tyckte och brödet fick en fin skorpa, höll ihop jättefint och smakade så gott! Bättre än förra limpan, det blir mindre grynigt av bovetemjöl tycker jag. Här är receptet.


Bovetelimpa 1 st

½ dl linfrön
1 dl solroskärnor
½ dl russin
½ dl hasselnötsmjöl (om man vill)
1 nypa salt
1 1/2 tsk bikarbonat
5 dl bovetemjöl

1 ½ dl havremjöl (glutenfritt)
3 dl filmjölk

3 dl turkisk yoghurt (eller fil)
½ dl sirap


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

1. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.

2. Blanda fil, yoghurt och sirap.

3. Rör ihop allt till en smet.

4. Klä en brödform med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Strö lite solrosfrön över (eller andra frön).

5. Grädda i ca. 40 minuter (till en innetemperatur på 96 grader). Håll koll så det inte bränns, sänk i så fall temperaturen lite.

Låt svalna lite och sen är det bara att gå loss och provsmaka!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Av enkakaiugnen - Fredag 29 juni 21:40

               Sommarlov. Ett av de bästa orden. Det rymmer så mycket, så många minnen och så mycket hopp på något vis. Det rymmer frihet, nattbad, rabarberbullar, en lycklig tvååring som åker rutschkana rakt ner i poolen, bubbel på altanen, sol...

Av enkakaiugnen - Torsdag 28 juni 22:15

      Det finns två riktigt roliga sätt att baka på. Det ena är när man har hela dan på sig och kan lyssna på en massa bra p3-program och annat och hålla på med flera projekt samtidigt. Något brukar då oftast sluta i katastrof men det är roligt på ...

Av enkakaiugnen - Måndag 28 maj 21:40

                Nu börjar äntligen tomten att växa till sig lite här och några tappra träd och buskar har börjat ge oss lite godsaker. Underbart med alla sommarsmaker nu! Hade lite ont om tid ena kvällen men ville ändå baka något med de här först...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se