Direktlänk till inlägg 14 januari 2017

Kladdkaka i långpanna!

Av enkakaiugnen - Lördag 14 jan 15:55

   

Vi skulle ha haft kalas idag och firat världens bästa 1-åring! Det skulle vi förra helgen också men förkylningarna förföljer oss så inget kalasande än. Kakor finns det däremot i mängder i väntan på ett kalas som förhoppningsvis blir av nån gång framöver. Man vill ju fira det finaste man har! De här kladdisarna hittade jag på Jennys matblogg och det slår ju sällan fel med kladdkaka. I långpanna är ju en fördel också, då blir det ju en hel del.

Hittade recept på Jennys matblogg, gillar verkligen den! Kan tipsa om hennes fiskrecept också, de är verkligen jättebra! Har fått en ny och gladare relation till torsk på grund av Jennys mat. Så värt ett försök!

Det är kladdisarna också, riktigt goda! Här är receptet.


Kladdkaka i långpanna ca. 24 små bitar

Smör & ströbröd till formen
3/4 dl vetemjöl
2, ½ msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad (blandade i hälften mjölklchoklad)
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140 gram rumsvarmt mjukt smör
100 gram hackad valfri kvalitetschoklad

 

Gör så här :
Sätt ugnen på 160 grader och smörj en form 20*30 cm.
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. 

2. Smält chokladen över ett vattenbad.

3. Vispa det rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. 

4. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen.

5. Blanda sist ner de hackade chokladbitarna.

6. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter. (Tiden är beroende av hur kladdig

och krämig du vill ha den, min var inne i 45 min)

   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Onsdag 19 april 12:56


       Den rubriken vinner nog längdmässigt hittills på bloggen. Passionsfruktens fel. Bakade de här godingarna i lördags innan vi skulle på påskmiddag hos mamma och pappa. Det är Leilas grundrecept på kladdkakemuffins men i ärlighetens namn s...

Av enkakaiugnen - Onsdag 5 april 21:29


    Fick till en stunds bakande idag och testade en ny kaka. Jag bakar mest mina favoriter nu, men här är en ny typ av småkaka. Tycker den passar bra till påsk, för den gula färgen och för att citron och lemon curd känns lite vårigt på något vis....

Av enkakaiugnen - Lördag 11 feb 13:18


Mer bullar! Det tar visserligen tid men är så värt det. Heja hemmabullar!          Kanelbullar ca 30 st150 -175 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst    5 dl mjölk2 tsk kardemumma 13-15 dl vetemjöl Ca. 75 g mjukt smör Kanel Ströso...

Av enkakaiugnen - Lördag 11 feb 13:04


Bland det bästa med vintern - semlor! Nu finns det ju en hel nöjespark av variationer men jag har inte testat någon annan än originalet hittills. Är väldigt sugen på prinsessemlan, den med marsipan runt. Det kan ju inte bli fel! Men tills jag ids ...

Av enkakaiugnen - Söndag 5 feb 12:08


    Hittade ett recept på riktigt goda mjölfria frallor hos Baka Sockerfritt. Fördelen med den här typen av bröd är att de går så fort att baka. Det blev väldigt gott för att vara utan vanligt mjöl men jag saknade lite kryddor. Nästa gång ska jag...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se