Direktlänk till inlägg 14 januari 2017

Kladdkaka i långpanna!

Av enkakaiugnen - Lördag 14 jan 15:55

   

Vi skulle ha haft kalas idag och firat världens bästa 1-åring! Det skulle vi förra helgen också men förkylningarna förföljer oss så inget kalasande än. Kakor finns det däremot i mängder i väntan på ett kalas som förhoppningsvis blir av nån gång framöver. Man vill ju fira det finaste man har! De här kladdisarna hittade jag på Jennys matblogg och det slår ju sällan fel med kladdkaka. I långpanna är ju en fördel också, då blir det ju en hel del.

Hittade recept på Jennys matblogg, gillar verkligen den! Kan tipsa om hennes fiskrecept också, de är verkligen jättebra! Har fått en ny och gladare relation till torsk på grund av Jennys mat. Så värt ett försök!

Det är kladdisarna också, riktigt goda! Här är receptet.


Kladdkaka i långpanna ca. 24 små bitar

Smör & ströbröd till formen
3/4 dl vetemjöl
2, ½ msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad (blandade i hälften mjölklchoklad)
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140 gram rumsvarmt mjukt smör
100 gram hackad valfri kvalitetschoklad

 

Gör så här :
Sätt ugnen på 160 grader och smörj en form 20*30 cm.
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. 

2. Smält chokladen över ett vattenbad.

3. Vispa det rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. 

4. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen.

5. Blanda sist ner de hackade chokladbitarna.

6. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter. (Tiden är beroende av hur kladdig

och krämig du vill ha den, min var inne i 45 min)

   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Måndag 6 nov 20:52


            Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt at...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 20:00


        Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå älskar brö...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 19:45


    Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju...

Av enkakaiugnen - Onsdag 25 okt 20:44


       Försökte mig på nya små chokladkakor idag med svarta bönor i. Riktigt goda för att vara utan socker och mjöl. God chokladsmak också tack vare lite chiliinslag. Jag minskade mängden agavesirap men har angett den ursprungliga mängden i recep...

Av enkakaiugnen - Tisdag 24 okt 21:48


Här är en gammal goding och favorit, men med fel sylt om man läser rubriken. Nu har jag gjort en höstigare variant med äppelmos och äppelskivor på, det blev också riktigt god, som en pajkaka ungefär. Perfekt med vaniljsås till. Här är receptet, so...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se