Direktlänk till inlägg 14 januari 2017
Kokade sylt för ett tag sen som blev lite för syrlig, vanilj och vinbärssylt. Sån sylt brukar bli toppen i småkakor eftersom de är ganska söta. Så då fick det bli just småkakor av sylten istället och det blev riktigt bra. Rudrade lite kardemumma över dem innan gräddningen också, tror det var det vinnande draget. Här är receptet, från Leila ursprungligen.
Syltkakor ca. 50 st.
5 ½ dl vetemjöl
1 dl maizenamjöl eller potatismjöl
1 ½ dl florsocker
300 g smör
½-1 msk kallt vatten
Vanilj- och vinbärssylt (eller annan syrlig sylt)
Lite kardemumma att pudra över
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Hacka smöret i små bitar och häll mjölblandningen över. Hacka ihop och knåda sedan ihop till en deg utan smörklumpar.
3. Häll i vattnet och knåda bara så att degen precis går ihop.
4. Lägg degen i en plastpåse i kylen i minst en timme.
5. Dela degen i 5 lika stora bitar och rullar 10 bollar av varje bit. Lägg bollarna på en plåt och platta till dom lite.
6. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg ner lite sylt i den.
7. Grädda i ca. 10-12 minuter.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|