Direktlänk till inlägg 14 januari 2017

Syltkakor med vanilj- och vinbärssylt.

Av enkakaiugnen - Lördag 14 jan 16:06

Kokade sylt för ett tag sen som blev lite för syrlig, vanilj och vinbärssylt. Sån sylt brukar bli toppen i småkakor eftersom de är ganska söta. Så då fick det bli just småkakor av sylten istället och det blev riktigt bra. Rudrade lite kardemumma över dem innan gräddningen också, tror det var det vinnande draget. Här är receptet, från Leila ursprungligen.


Syltkakor ca. 50 st.

5 ½ dl vetemjöl

1 dl maizenamjöl eller potatismjöl

1 ½ dl florsocker

300 g smör

½-1 msk kallt vatten

Vanilj- och vinbärssylt (eller annan syrlig sylt)

Lite kardemumma att pudra över


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Hacka smöret i små bitar och häll mjölblandningen över. Hacka ihop och knåda sedan ihop till en deg utan smörklumpar.

3. Häll i vattnet och knåda bara så att degen precis går ihop.

4. Lägg degen i en plastpåse i kylen i minst en timme.

5. Dela degen i 5 lika stora bitar och rullar 10 bollar av varje bit. Lägg bollarna på en plåt och platta till dom lite.

6. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg ner lite sylt i den.

7. Grädda i ca. 10-12 minuter.

Klart!

      

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 15 aug 08:00


      Den här kakan rör man ihop på 2 minuter. Hur enkel som helst och dessutom riktigt söt och god. Det blir en ganska liten kaka, räcker till ca. 6 personer. Här är receptet, från Lindas bakblogg.   Hallonkaka i brödform 6 portioner 1 ägg1...

Av enkakaiugnen - Söndag 13 aug 08:00


    Idag blev det äntligen något av skogshallonen. Det blev två olika, snabbakade kakor. Den ena med hallon och lime, den andra med nektarin, hallon och kardemumma. Lite peach melba-stuk på den. Riktigt goda båda två, men lite väl syrliga kanske ...

Av enkakaiugnen - Lördag 12 aug 22:02


         Har fått ett begär efter pesto denna sommar. Äter den med jordgubbar, grönkål och halloumi i en sallad för det mesta, eller med pasta såklart. Den funkar också riktigt bra på kex av olika slag. Den är ett litet hopkok av det jag har hemma ...

Av enkakaiugnen - Fredag 11 aug 23:46


  Och så var det hallonen. Det tar liksom inte slut nu. Kanske för att jag istället för att rensa sitter här och drömmer mig bort till vad jag ska göra av denna ocean av bär så småningom. Av hallonen tänker jag mig att det kan bli något av följand...

Av enkakaiugnen - Onsdag 2 aug 19:00


Blåbäret, det vilda alltså, är sannolikt ganska underskattat. Troligen på grund av de så kallade "superbären" som lanseras som väldigt nyttiga och ska flygas hit från andra sidan jorden. Här marknadsförs de sedan som att de vore rena hälsokuren nä...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se