Direktlänk till inlägg 11 februari 2017

Mammas kanelbullar!

Av enkakaiugnen - Lördag 11 feb 13:18

Mer bullar! Det tar visserligen tid men är så värt det. Heja hemmabullar!         

Kanelbullar ca 30 st
150 -175 g smör
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
50 g jäst   
5 dl mjölk
2 tsk kardemumma
13-15 dl vetemjöl

Ca. 75 g mjukt smör

Kanel

Strösocker

Gör så här:

1. Smält smöret och blanda därefter ner mjölken. Värm vätskan till fingervarmt (37 grader).

2. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över jästen och rör ut den så den löser sig.

3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägget.

4. Rör därefter i mjölet, lite i taget. Arbeta degen så den blir slät.
5. Låt jäsa i ca 45 min under bakduk.

6. Kavla ut degen till en rektangel. Bred smöret över rektangeln och täck smöret med kanel och socker.

7. Vik ena långsidan till mitten av rektangeln och vik sedan den andra långsidan över den första så att det blir som tre lager deg.

8. Skär ca. 1-2 cm breda remsor så det blir ca. 45 remsor. Forma dem till knutar (man kan t.ex skära ett snitt i varje remsa och stoppa in ena änden där innan man knyter ihop dem.

9. Lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca. 45 min till under bakduk tills de är riktigt stora.

Sätt ugnen på 250 grader.

10. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker och/eller mandelströssel
11. Grädda i ca 7-8 min

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 11 feb 13:04


Bland det bästa med vintern - semlor! Nu finns det ju en hel nöjespark av variationer men jag har inte testat någon annan än originalet hittills. Är väldigt sugen på prinsessemlan, den med marsipan runt. Det kan ju inte bli fel! Men tills jag ids ...

Av enkakaiugnen - Söndag 5 feb 12:08


    Hittade ett recept på riktigt goda mjölfria frallor hos Baka Sockerfritt. Fördelen med den här typen av bröd är att de går så fort att baka. Det blev väldigt gott för att vara utan vanligt mjöl men jag saknade lite kryddor. Nästa gång ska jag...

Av enkakaiugnen - Söndag 5 feb 11:55


       Testade att göra ett fröknäcke med mer havremjöl och bovetemjöl än jag använder i vanliga fall. Ville ha mindre frön för det blir mycket av det ändå. Det blev riktigt bra, men man får inte kavla ut det för tunt. Då blir det bara fras av al...

Av enkakaiugnen - Söndag 22 jan 21:53


  Det här blev en ny favorit! Vissa perioder försöker jag äta nyttigare än vanligt och då rensar jag bort så mycket socker och vitt mjöl jag kan. Det funkar riktigt bra, mest för att jag hittat bra ersättningar för det jag missar i form av bröd, k...

Av enkakaiugnen - Torsdag 19 jan 22:15


  Det har saknats en kladdkaka här i arkiven, alltså en klassisk men choklad. Det finns en citronkladdkaka och kladdkaka i långpanna men en vanlig klassisk, lättbakad och sådär chokladigt kladdig kaka har inte funnits. Nu är det fixat för här är d...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se