Direktlänk till inlägg 24 juli 2017
Det här blev riktigt gott, men så var det ju en del lingonsylt i också. Det blev både saftigt och smakrikt. Egentligen skulle det vara en väldans massa rågsikt i, men ville ha något snällare för magen så jag bytte ut det mot havremjöl (malda havregryn) och bovetemjöl och lite rågmjöl. Funkade också bra! Älskar att göra de här filmjölksbröden, man bara rör ihop och så vips, klart! Här är receptet, omgjort som jag ville ha det :)
Lingonlimpa med bovetemjöl 1 st
1 dl grovt rågmjöl
3,5 dl bovetemjöl
1,5 dl havremjöl
½ dl solrosfrön
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 1/4 dl filmjölk
½ dl lingonsylt + ½ dl sirap (eller 1 dl av någon av dem)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Rör ner fil, lingonsylt och sirap.
3. Blanda runt ordentligt och häll i en bakform klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda tills brödet når en innertemperatur på 96 grader, ca. 40 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|