Direktlänk till inlägg 20 augusti 2017

Riktigt gott glutenfritt rostbröd!

Av enkakaiugnen - 20 augusti 2017 21:16

           

Det här måste ni bara testa om ni gillar glutenfritt bröd! Har köpt glutenfritt rostbröd i påse ett tag, för jag blev lite less på den glutenfria limpa jag brukar baka och ville ha rostbröd istället. Så nu har jag hittat ett riktigt bra recept på ett hembakat glutenfritt rostbröd. Det enda som krävs är att man har 4 timmar över..hm.. Det har man ju sällan. Men det enda som krävs är väl egentligen att man är hemma eller i närheten av huset, för det här brödet sköter liksom sig själv bara man ställer det på rätt plats så att säga. Så låt inte tiden avskräcka er! En viktig sak är att vara noga med måtten när man bakar glutenfritt, därför står vikten också med. En annan bra sak är att använda en termometer vid gräddningen, annars är risken att det blir ogräddat. Här är receptet, från Kungsörnen.

 

Riktigt gott glutenfritt rostbröd - med bovetemjöl 1 bröd

600 g (6dl) kallt vatten

20 g jäst

20 g (1 msk) honung

175 g (3 dl) Majsmjöl

175 g (3 dl) Bovetemjöl

2 tsk salt

40 g (4 msk) fiberhusk

Utbakning:

Neutral olja

Majsmjöl


Gör så här:

1. Mät upp vattnet och vispa i jästen så det löser sig bra.
2. Tillsätt honung, majsmjöl, bovetemjöl och salt och vispa till en jämn smet.
3. Tillsätt fiberhusken och vispa snabbt in den så inga klumpar bildas.
4. Låt degen vila i en bunke övertäckt med plast i ca 2 timmar.
5. Tag ut degen, olja in händerna och bakbord lätt.
6. Forma degen till en limpa - jag "vek ihop" min till en rulle. Lägg brödet på en plåt klädd med bakplåtspapper eller i en bakform.
7. Pudra brödet lätt med majsmjöl och låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
8. Värm ugnen till 150 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter, eller tills brödet har en innertemperatur på 96 grader.
9. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

Ät som det är eller rosta. Perfekt att frysa in i skivor och rosta en när man blir sugen.

Det bästa med bakningen, att äta brödet nybakt med kaffe, fridens liljor...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards