Direktlänk till inlägg 29 oktober 2017

Lingonkaka med mandelmassa!

Av enkakaiugnen - 29 oktober 2017 19:45

   

Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju ganska sockerstinna kakor ändå, men det är det värt. Detta recept hittade jag hos Underbara Clara och blev bara tvungen att prova nu på eftermiddan. Himla tur att jag gjorde det för den var såå god! Här är receptet.


Lingonkaka med mandelmassa ca, 20 rutor

100 g smör

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 dl strösocker

1 tsk mortlad kardemumma

1 ägg

2 dl mjölk

150 g mandelmassa

3 dl lingon (frysta eller färska spelar ingen roll)


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Skär smöret i mindre bitar.

2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och kardemumma och rör ner i smöret. Nyp ihop med smöret till en smulig deg.

3. Vispa ägg och mjölk i en skål och häll ner i mjölblandningen.

4. Riv mandelmassa på ett rivjärn och blanda ner den också. Häll i 2 dl lingon i smeten.

5. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form ca. 20 x 30 cm och häll smeten däri. Bred ut smeten jämt och strö sedan den sista decilitern lingon ovanpå kakan.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Riktigt god att bara äta som den är eller också servera med någon typ av vanlijsås till.

    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se