Direktlänk till inlägg 29 december 2017

Lussebullar med russinfyllning och rom!

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 13:45

   

Nu är ju julen nästan slut, så det är lite försent för det här receptet men jag måste bara ha kvar det inför nästa år! De här är de godaste lussebullarna jag gjort, de blev så saftiga och det är lite rom i dem också. Det här att baka med rom på senaste tiden har visat sig vara lite...för bra. Nu är det rom och cointreau i nästan allt jag bakar. Men men, nåt roligt ska man ju ha. Åter till bullarna, man skulle börja med en att göra en fördeg , innan den riktiga degen, vilket gjorde att det tog lite mer tid men det var så värt det! Ska definitivt baka dessa nästa jul också. Här är receptet, från Allt om mat.


 

Saffransbullar med russin och rom ca. 30 st

Fördeg:

2 paket saffran

1 msk saffran

50 g jäst för söta degar

5 dl mjölk

6 dl mjöl

Steg 2:

10 ½ dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 ägg

½ tsk salt

175 g smör, rumsvarmt

Fyllning:

2 dl russin

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1-2 msk ljus rom (efter smak)


Gör så här:

1. Lägg russinen i vatten.

2. Fördeg:

Stöt saffranet med 1 msk socker.

Lös upp jästen i lite av mjölken först och rör sedan ner resten av mjölken och saffranet.

Blanda ner mjölet och arbeta till en slät och klumpfri deg.

Låt jäsa under bakduk i 30 min.

3. Tillsätt mjöl, socker, ägg och salt i fördegen. Klicka ner smöret. Bearbeta degen kraftigt, t.ex i bakmaskin i 5 minuter.

Låt degen jäsa i 30 min till under bakduk.

4. Fyllning: Hacka russinen och blanda med smör och socker.

5. Baka ut: Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bre ut smörkrämen på degen och pensla rom över smörkrämen.

6. Vik ihop rektangeln med ena långsidan mot den andra så den blir dubbel. Skär i remsor, ca. 2 cm breda. Tvinna remsorna och rulla till "vanliga" lussekatter. Låt dem jäsa på plåt under bakduk i 30 min till.

Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla med ägg och strö ev. pärlsocker på innan gräddning. Grädda i 8 minuter.

   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se