Direktlänk till inlägg 2 mars 2011

Semmelfika!

Av enkakaiugnen - 2 mars 2011 21:38


Finns det nåt godare än semlor? Det är mitt favoritbakverk, alla kategorier. Till och med bättre än choklad. Det är så gott så när jag jobbade på IKEA och semmelsäsongen var över så tog jag kanelbullar och spritsade grädde på dom ;) Ännu en GI-bulle!

Ikväll kom mor och far hit på semmelfika! Mysigt som bara den, men semlorna blev lite torra :(

Nästa gång ska jag prova att grädda dem i bullformar. Då håller sig fettet kvar i degen bättre, det flyter inte ut som när man bara har bakplåtspapper. Sen kan man ju pensla dem med mjölk när man har gröpit ur som också och låta dom stå några timmar. Det ska jag testa nästa gång jag bjuder på dom här.

Ett bra tips om man bara är 1 eller 2 i hemmet, är att göra en bulldeg och baka hälften semmelbullar och hälften andra bullar av samma deg. Då slipper man få 3000 semmelbullar i frysen som ligger kvar fram till juni.

Av den andra hälften av den här degen gjorde jag chokladbullar som finns längre ner på bloggen.

Over and out!


 
 
Ingen bild

uffe

3 mars 2011 08:04

Denna blogg är i allra högsta grad levande. Kanon. Kan man i framtiden hoppas på den ultimata Napoleon-bakelsen?

enkakaiugnen

3 mars 2011 10:36

Hmm...en nappe kan det nog bli.
Vilken utmaning ;)

 
Ingen bild

sandra

4 mars 2011 18:13

Snygg blogg och lycka till med bakningen

enkakaiugnen

5 mars 2011 13:14

Tack snälla :) Roligt att du tittade in!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards