Direktlänk till inlägg 20 mars 2011
Jag gillar nästan mest av allt att baka enkla saker, alltså sånt som inte tar så lång tid. Jag gillar inte sånt som det ska vara en massa gelé på, eller som ska "vila i kylen över natten". Sånt hatar jag! Jag vill ju baka nu, inte efter natten...
Då är den här tårtan perfekt. Receptet har jag fått av min kära mor, som också bakat tårtan på bilden. Den är supergod! Och väldigt barnvänlig. Om barnet tål nötter, annars är den inte vänlig alls kan man säga. Slutsurrat, här är receptet:
Dajmtårta
Botten:
2 ägg
2 dl socker
1 hg rivna hasselnötter
1,5 tsk bakpulver
1. Vispa ägg och socker hårt.
2. Blanda i rivna hasselnötter och bakpulver i smeten.
3. Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant.
4. Häll i formen (vart annars, förresten? Utanför formen?)
5. Grädda 20-25 min i 175 grader.
Låt kakan svalna.
Fyllning/Topping:
2-3 dl grädde
2 msk kakao
2 msk socker
1 dubbeldajm.
1. Vispa grädden och blanda ner kakao och socker. Smaka av och justera om det behövs åt nåt håll. Jag hade i mer kakao.
2. Hacka dajmen fint.
3. Bred grädden på den avsvalnade kakan och strö över dajm.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|