Direktlänk till inlägg 23 mars 2011
Jag blir sååå himla sugen på bullar! Till de här bullarna använde jag vaniljkräm som jag gjort själv (finns i ett annat inlägg) men det funkar bra med påskräm också. Det har jag alltid haft annars och det går ju mycket fortare.
Bulldegen är från Leilas "A piece of cake" och den är så himla bra!
1 sats bulldeg ca. 24 bullar står det, men för mej blev det 45 stycken. Och jag gjorde normalstora (alltså inte gigantiska american size).
½ tsk malen kardemumma (i stället för kardemummakärnor)
3 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg (gladare hönor)
11-12 dl vetemjöl special
1. Smula jästen i en bunke.
2, Värm mjölken tillsammans med kardemumman tills den blir fingervarm (37 grader)
3. Häll mjölken över jästen och rör om så jästen löses upp.
4. Tillsätt mjölk, socker, salt, mjukt smör och ägg.
5. Tillsätt lite mjöl i taget och jobba ihop till en deg (helst i maskin)
Inga problem tänkte jag...tills jag såg mjölpåsen. Vi har inget mjöl!! Och ingen sambo som kunde panikhandla. Och om jag for och handlade i en halvtimme var jag rädd att det skulle börja jäsa och bli vad min mamma skulle kalla en kemisk reaktion så det vågade jag inte. Därför blev jag lycklig som få när jag hittade en påse "Vetemjöl special" i ett skåp. Oh happy day! tänkte jag. Men när jag tittade på påsen stog det "fullkorn". Men NEEEEJ!!! Från lycka till misär. Men det fick bli det mjölet och det funkade faktiskt riktigt bra, man känner det inte på smaken som tur är. Och jag hade några deciliter vetemjöl kvar så det hjälpte nog till.
6. Jäs under bakduk i 45-60 min.
7. Dela degen om du gör flera fyllningar.
8. Kavla ut till en rektangel och bre på vaniljkrämen. Vi ihop rektangeln på hälften och skär 1,5-2 cm breda remsor av den.
9. Tvinna remsorna så de blir som en tjock tråd och "vira dem runt sig själva"
Ungefär så här ska det se ut :)
10. Lägg varje bullknut i en bullform på en plåt och jäs 40 min till under duk.
11. Sätt ugnen på 200 grader.
12. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
13. Grädda ca. 10 min.
14. Låt bullarna kallna på galler.
Paytime! Bullar är balsam för själen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|