Direktlänk till inlägg 4 april 2011

Tårttankar

Av enkakaiugnen - 4 april 2011 21:16

På fredag fyller jag år!  Och då blir det kalas såklart och tårta. Hade en idé på en tårta men jag kände att det blev lite mycket. Tanken var chokladbotten med blåbärsmousse och hallonsylt. Men efter övervägande och guidande samtal med bror och tårtkompanjon bestämde jag mej för att köra på en vanlig vaniljtårtbotten men behålla fyllningarna. Så det inte blir...tårta på tårta...  Sedan blir det sugarpasteblommor ovanpå! Ge mig sugarpaste-tips snälla! Ska fixa med det i veckan, "det kan bli va som helst" som Emmeli sa... Å vad jag saknar att träffa mina brudar!! Varför måste dom flyga land å rike runt och ha jobb och karlar?


Tårtan ovan gjorde jag och bror till hans 31årsdag förra året.

På ena lagret blev det blåbärssylt som vi rörde i egna blåbär i. På det andra lagret blev det lemoncurdfyllning med vaniljkesella. Vi täckte den med grädde och ett färdigt marsipanlock i grönt. Sedan hyvlade vi över massor av vit choklad som ni kan se. Jag brukar inte skära bort överbliven marsipan på mina tårtor utan istället vika in det som blir över så att tårtan blir lite veckad. Jag tycker det blir lite mer personligt så   


Lemoncurdfyllning räcker till minst 1 tårta, beroende på storlek.

2 burkar vaniljkesella

2 dl lemoncurd

Rör ihop tills det blir en jämn smet utan klumpar.


Fyllningen är samma som jag brukar göra snabbgjord cheesecake av (finns i ett annat inlägg) så får man över så funkar den perfekt med digestivekex och sockrade bär.

 
 
jonna och jenny - livet i USA

jonna och jenny - livet i USA

5 april 2011 16:50

om du ska ha sugarpaste ska du tänka på att den inte får komma i kontakt med grädde, den "smälter" då!
jonnajenny.bloggplatsen.se

http://jonnajenny.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

5 april 2011 17:59

Tack för tipset! Ska än så länge bara ha dem som dekorationer, och täcka tårtan med marsipan. Ett steg i taget får det bli :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards