Direktlänk till inlägg 19 april 2011
Lite av anledningen till att jag nyss la upp müsliinlägget var att jag gjorde ett påskgodis här om dagen som jag bara måste tipsa om! Det var vad jag kallar ett restgodis, alltså godis som man gör av sånt som blir över. När vi gjort minipåskäggen i mandelmassa och choklad så fanns det smält choklad över som jag inte kunde slänga. Så då gjorde jag dessa "fågelbon". Kombon kanelmüsli och apelsinchoklad blev kanon (och ganska nyttigt också) så därför ska jag baka fler imorn. En annan bra sak med dessa är att de går väldans fort att göra! Alldeles för många plus för att låta bli alltså
Lottas fågelbon
Mörk choklad 70% med apelsinsmak
Strössel el. små godisägg
Ischokladformar
Gör så här:
1. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över en kastrull hett/kokande vatten)
2. Blanda ner müslin lite i taget så att det inte blir mer müsli än att chokladen kan hålla ihop den. Müslin ska vara helt täckt med choklad.
3. Klicka upp i ischokladformar och garnera ev. med strössel.
4. Ställ i kylen så de stelnar.
5. Fyll ett påskägg och ge bort till någon när och kär, t.ex dig själv
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|