Direktlänk till inlägg 5 maj 2011

Ost- och skinkscones.

Av enkakaiugnen - 5 maj 2011 21:58

Igår när jag gjorde piroger så blev det ost- och skinkfyllning över. Det är den godaste pirogfyllning jag vet och därför ville jag inte slänga den. Eftersom jag fått pippi på scones, så fick det bli ost- och skinkscones. Ett bra beslut visade det sig! Vill man ha lite nyttigare scones kan man byta ut hälften av mjölet eller mindre mot grahamsmjöl.


Ost- och skinkscones ca. 15 st stora

Deg:

8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk

Fyllningen:

75 g hackad/tärnad rökt skinka

2,5 dl riven ost

½ ägg (vispa lite och dela sedan)

0, 25 dl gräddfil

0, 25 dl finhackad rödlök (skölj löken efter hackningen så blir den inte lika stark)

Svartpeppar


Gör så här:

1. Gör först fyllningen: Blanda alla ingredienser.

2. Degen: Blanda mjöl, bakpulver, salt.

3. Tillsätt smöret och nyp ihop med mjölet.

4. Häll i mjölken och skink- och ostfyllningen.

5. Blanda ihop allt så fyllningen blandas bra i degen.

6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper på en plåt i den storlek du vill ha.

7. Grädda i 225 grader i ca. 15 min.

Ät och njut!  

Detta är perfekta utflyktsbröd! Kommer bli många våriga utflykter upp på ett skogigt berg i närheten!

 
 
Bror

Bror

7 maj 2011 13:17

Hej Syster.
Tveksam till scones, det är en klart engelsk tendens som kan ha en negativ inverkan på den svenska bak-kulturen. Vill du verkligen bidra till att vi om tvåhundra år inte längre har något knäckebröd i Sverige?

http://www.frifall.com

enkakaiugnen

7 maj 2011 17:07

Kul kille, väldigt kul. Jimmie Åkesson ringde och la en röst på knäckebröden... så nu känner jag ännu mer för scones. Vit-röd-blå scones...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards