Direktlänk till inlägg 5 maj 2011
Igår när jag gjorde piroger så blev det ost- och skinkfyllning över. Det är den godaste pirogfyllning jag vet och därför ville jag inte slänga den. Eftersom jag fått pippi på scones, så fick det bli ost- och skinkscones. Ett bra beslut visade det sig! Vill man ha lite nyttigare scones kan man byta ut hälften av mjölet eller mindre mot grahamsmjöl.
Ost- och skinkscones ca. 15 st stora
Deg:
8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk
Fyllningen:
75 g hackad/tärnad rökt skinka
2,5 dl riven ost
½ ägg (vispa lite och dela sedan)
0, 25 dl gräddfil
0, 25 dl finhackad rödlök (skölj löken efter hackningen så blir den inte lika stark)
Svartpeppar
Gör så här:
1. Gör först fyllningen: Blanda alla ingredienser.
2. Degen: Blanda mjöl, bakpulver, salt.
3. Tillsätt smöret och nyp ihop med mjölet.
4. Häll i mjölken och skink- och ostfyllningen.
5. Blanda ihop allt så fyllningen blandas bra i degen.
6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper på en plåt i den storlek du vill ha.
7. Grädda i 225 grader i ca. 15 min.
Ät och njut!
Detta är perfekta utflyktsbröd! Kommer bli många våriga utflykter upp på ett skogigt berg i närheten!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|