Direktlänk till inlägg 7 maj 2011
Piroger blev det också under bakkvällen. De här gjorde alltid mamma när jag var liten så det är lite nostalgi över dem. De är supergoda och inte så stora.
Ost- och skinkpiroger Ca. 20 st
Deg:
6 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
250 g mjukt smör
1 ägg
0,5 tsk ättikssprit
2,5 msk vatten
Fyllning:
75 g hackad/tärnad rökt skinka
2,5 dl riven ost
½ ägg (vispa lite och dela sedan)
0, 25 dl gräddfil
0, 25 dl finhackad rödlök (skölj löken efter hackningen så blir den inte lika stark)
Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör fyllningen först: Blanda alla ingredienser och smaka av med svartpeppar.
Gör sedan degen:
1. Blanda salt och mjöl.
2. Nyp ihop mjöl och smör.
3. Vispa ihop ättikssprit, ägg och vatten i en skål och häll sedan ner i mjölet.
4. Knåda ihop till en deg.
5. Kavla ut degen tunt, men ändå så den håller ihop bra. Ta ut rundlar, ca. 10 cm i diameter. Jag använde en skål som mått.
6. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Lägg en klick fyllning i mitten på varje rundel och vik över ena sidan så den blir som en halvmåne. Tryck ihop kanterna med varandra med hjälp av en gaffel.
8. Pensla ev med ägg så får de en finare yta.
9. Grädda i ca. 20-25 min.
Ta med på utflykt!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|