Direktlänk till inlägg 9 maj 2011
Förra veckan fyllde svärmor år, så i helgen var det kalas. Jag hade bakat födelsedagspresenten som var de här små godingarna. Det är samma recept som blåbärskakorna som jag gjort förut och nu ville jag testa om det gick med jordgubbar. Det gjorde det, men jag hade kunnat grädda dem lite längre eftersom jordgubbarna är blötare än blåbären. Men smaken blev i alla fall finfin!
Jordgubbskakor ca. 25 st
150 g mjukt smör
2 dl socker
3 tsk "vanligt" vaniljsocker
(el. 1,5 tsk äkta vaniljsocker)
1 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk grädde
Ca. 10 jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt.
2. Blanda i ägget.
3. Sikta i mjöl och bakpulver och blanda.
4. Tillsätt grädden och knåda ihop degen.
5. Rulla bollar av degen och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
6. Platta till kakorna. Gör några fördjupningar i varje kaka med skaftet till en tesked.
7. Skölj jordgubbarna och dela dem i små skivor/bitar.
7. Lägg en jordgubbsbit i varje fördjupning (ca. 4 st per kaka).
8. Grädda i 175 grader i ca. 15-20 min.
Ät upp själv eller ge bort!
En somrig kaka!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|