Direktlänk till inlägg 16 december 2011

Saffranspannacotta!

Av enkakaiugnen - 16 december 2011 20:14

 

Pannacotta är det enda ord jag vet som rimmar på mitt namn. Lite lustigt tycker jag. Den här åt vi i lördags när vi hade finfrämmande här på glöggkväll. Trevligt som bara den var det och efterrätten blev riktigt god. Testa den i helgen om ni är lite saffranssugna! Den smakar som en lussebulle i mjukare form, så de andra som åt den. Kan bara hålla med.


Saffranspannacotta med pepparkakor 4 st

1 1/4 gelatinblad

½ vaniljstång

0,5 g saffran (1 pkt)

2,5 dl vispgrädde

1/4 dl strösocker

5 pepparkakor


Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de täcks.

2. Häll upp grädden i en kastrull. Tillsätt saffran och socker.

3. Dela del halva vaniljstången på mitten på längden. Skrapa ur fröna och lägg dem i kastrullen. Lägg även ner stången.

4. Slå på plattan och sjud på låg värme i ca. 3 min.

5. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem så att vattnet försvinner så mycket det går.

6. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen i grädden. Rör ordentligt så det inte blir klumpar!

7. Ta bort vaniljstången från grädden.

8. Häll upp i 4 små, fina glas. Låt dem stå en stund och svalna. Ställ sedan in dem i kylen för att de ska stelna. Det tar minst 2 timmar.

9. Ta ut dem alldeles innan ni ska äta dem och strö krossade pepparkakor över dem.

Klart, färdigt, ät!

   

 
 
FRUGAN

FRUGAN

17 december 2011 16:44

Åh vad gott det såg ut! =)
Eftersom min man inte tycker om saffran så kanske det är dags för en tjejkväll så kan jag bjuda på dessa gobitar till efterrätt? =)

Ha det!

"Frugan"

http://www.frugan.nu

enkakaiugnen

17 december 2011 20:57

Det tycker jag absolut! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards