Direktlänk till inlägg 7 januari 2012

Chocolate cupcakes!

Av enkakaiugnen - 7 januari 2012 16:12

   

Chocoholics!! Här kommer det mest chokladstinna bakverket på ganska lång tid. Det är chokladmuffins med en ganska mäktig chokladglasyr som inte borde göra någon besviken. Sugen? Kavla upp ärmarna och sätt igång, för de här blev en fullträff! Receptet kommer ur boken "Söta dagar" från The humingbird bakery, som jag fick i julklapp. Bjud in lite baksällskap, det blir så mycket roligare då!

 


Chocolate cupecakes! Ca. 15 st

Muffins:

75 g rumsvarmt smör

3 dl strösocker

3, 1/4 dl vetemjöl

3/4 dl kakao  

1 msk bakpulver

1/4 tsk salt

2, 1/4 dl mjölk

2 ägg


Glasyr:

6 ½ dl florsocker

1 dl kakao

150 g rumsvarmt smör

½ dl mjölk


Strössel och annat färglatt


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.

2. Vispa ihop smör, socker, kakao, mjölblandningenoch salt med en elvisp (låg hastighet) tills det blir en finsmulig blandning.

3. Vispa ihop äggen och mjölken i en kanna.

4. Vispa ihop 3/4 av äggmjölken med den andra blandningen tills det blir en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa tills smeten är slät igen.

5. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.

6. Grädda i 15-20 min (så de rest sig, känn så de inte är kletiga i mitten)

7. Låt dem svalna på galler. Gör glasyren under tiden.


Glasyr:

1. Dela smöret i mindre bitar.

2. Vispa ihop florsocker, kakao och smör på låg hastighet.

3. Vispa långsamt ner mjölken och vispa sedan på hög hastighet till glasyren är mjuk och krämig.

4. Bred eller spritsa glasyren på de kalla/avsvalnade muffinsarna och dekorera med strössel, godis eller annat ätbart.

Ät på en gång!! Går att förvara i kylen i ca. 2-3 dagar, ta fram en stund innan servering. Jag brukar frysa cupcakes med glasyren på, det brukar funka jättebra. Så är man ensam i sitt lilla hushåll och vill äta en cupcake om dan så är frysen det ställe där de trivs bäst!

     

Det här är min nya sprits. Den funkade hur bra som helst! Men den ser inte ut som en sprits...mer som något medicinskt..? Förslag någon?

 
 
Slickepotten

Slickepotten

7 januari 2012 18:17

Oj oj oj vad gott det låter!

http://slickepotten.net

enkakaiugnen

8 januari 2012 19:54

Choklad har ju förmågan att få tandvattnet att rinna! :)

 
Ingen bild

uffe

10 januari 2012 15:36

Slit inte ut spritsen. Uffe o h e drog igång lugnt och fint med scones för framtida afternoon tea. Funderingar finns på "the hummingbirds".

enkakaiugnen

10 januari 2012 21:16

Scones är bra uppvärmning! Hade ni nån smak på dem? Marmelad på sen hoppas jag? :)

 
Ingen bild

wilma

15 januari 2012 14:40

ska det va så mycket mjöl och mjölk

enkakaiugnen

15 januari 2012 20:38

Hej! Så du att det stod 3 och 1/4 dl mjöl och 2 och 1/4 dl mjölk? Så du inte läste 21 och 31? Det kanske var lite otydligt, ska ändra så man ser bättre! :)

 
KarinW

KarinW

10 april 2012 15:50

Tjena Lotta!
Jag har bakat dina cupcakes nu fast jag inte alls behövde dom, ha ha! Jag plankade ditt recept och länkar till dig. Hoppas allt är fint med dig efter påsk och allt. Jag såg nog din goda påsktårta!

http://chiliconkarin.blogg.se

enkakaiugnen

11 april 2012 15:56

Kul att du provade dem, och vad fina bilderna blev! Gillar verkligen bakboken som receptet är ifrån, försöker baka mig igenom den :) Hade en härlig påsk, hoppas du också hade det!

 
Kajsa

Kajsa

13 maj 2012 11:58

detta recept ska jag verkligen prova på!, nu på momangen! mums :-D

http://kajafia.webblogg.se

enkakaiugnen

13 maj 2012 12:23

Roligt! Vad tyckte du?

 
Kajsa

Kajsa

13 maj 2012 13:49

det var så otroligt goda!!! Tack för receptet :D

http://kajafia.webblogg.se

enkakaiugnen

13 maj 2012 17:33

Vad kul! Tack :)

 
Linda

Linda

8 juni 2012 14:57

Glasyren var kanon! Lätt att göra och perfekt konsistens (haft problem med sånt innan..) :)
Mina blev dock inte lika fina som dina, men övning ger färdighet ;)
TACK FÖR RECEPTET! Har länkat till dig, så mina vänner också får ta del av mumsfilibabban! :)

http://lindamj.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

10 juni 2012 13:59

Kul att du gillade den, tycker också om den just för konsistensen! Tack för att du länkade också, alltid kul när fler hittar hit!

 
Ingen bild

Julia

17 juni 2012 19:10

UNDERBART gooooda! :D tacktack!

enkakaiugnen

17 juni 2012 22:01

Vad roligt! Tack!

 
Ingen bild

Ellinor

7 juli 2012 16:47

Nam nam nam. Det blev en snabb runda till affären sen satte jag igång och bakade dem! Jag kan säga att dem räddade min fredagkväll .. HIHI...

 
Ingen bild

Sara

27 augusti 2012 14:39

Funkar det om man använder margarin istället för smör?

enkakaiugnen

28 augusti 2012 18:41

Det går jättebra det. Det är visserligen godare med smör generellt i kakor tycker jag, men i och med att det är så mycket choklad så spelar det ingen större roll egentligen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards