Direktlänk till inlägg 11 januari 2012
Jag har fått lite inspiration till att försöka baka utan mjöl och socker, vilket är en utmaning visar det sig. Men kul också! Jag gjorde två olika sorters "LCHF-kakor" ikväll. Den första jag gjorde var dessa mandelkakor. De har mandel och hasselnötter som bas och de blev goda, men på ett lite nyttigare vis. Sötman saknas ju, så vill man ha lite sötare kakor kan man tillsätta lite socker också. Jag tyckte att det räckte som det var, chokladen gör dem ju lite sötare också. Väldigt lättbakade var det och snabbt gick det!
Mandelkakor - lchf Ca. 10 st
1 ägg
25 g smör
1 dl hasselnötter
1 påse mandelspån (100 g)
8 droppar bittermandelarom
25 g mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Mixa mandelspånen med stavmixer till ett mjöl.
2. Hacka hasselnötterna så fint det går.
3. Smält smöret.
4. Vispa upp ägget lite.
5. Blanda alla ingredienser (utom chokladen) till en jämn massa.
6. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut dem till kakor.
7. Grädda i ca. 12-15 min (så de får lite färg)
8. Låt dem svalna lite och ringla över smält choklad.
Ät och tänk att det är ungefär som att äta en bit gurka!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|