Direktlänk till inlägg 31 januari 2012

Nyttigare morotsmuffins!

Av enkakaiugnen - 31 januari 2012 10:00

   

Man måste ändå säga att det varvas friskt mellan LCHF, sockerbomber, matbröd och lite nyttigare bakverk här på bloggen. Det tycker jag är kul, för den blir ganska bred då och dessutom så lär jag mig en hel del. De här muffinsarna hittade jag i denna månads nummer av ICAs tidning Buffé. Jag gillar verkligen den tidningen, både mat och sötsaker brukar vara goda och därför testade jag även dessa. Mamma (som verkligen älskar sötsaker) sa lite diplomatiskt att man känner ju att det är lite nyttigare bullar. Men hon tyckte de var goda, och tanken är ju också att de inte ska vara så sockerstinna. Lite av en win win-muffins. Jag funderar på att göra en philadelphiaostglasyr till dem, med florsocker. Men då går ju nyttotemat lite förlorat. Hmm...svåra frågor. De var hur som helst goda, och smaken påminner om klassisk morotskaka med ingefära, kanel och morötter.


Morotsmuffins 12 st

2 ägg

1 dl rårörsocker (el. vanligt)

1 burk kesella, 10 % (2,5 dl)  

3 3/4 dl rågsikt

1 dl dinkelmjöl (egentligen vetegroddar)

2 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

1 krm salt

3 dl finrivna morötter

½ dl grädde (endast om man använder mjöl istället för groddar)


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och sätt formar i en muffinsplåt.

1. Vispa ägg och socker pösigt och vispa därefter ner en burk kesella.

2. Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör därefter ner dem i äggsmeten.

3. Tillsätt sist ev. grädde och därefter morötterna.

4. Fördela smeten i formarna och strö solrosfrön över dem.

5. Grädda i ca. 20 minuter (ev. kortare).

Vill man ha en lite lyxigare variant kan man bland philadelphiaost med florsocker och glasera dem lite.

Ät med ett glas mjölk!

   

 
 
Katarina

Katarina

31 januari 2012 11:32

Gott enligt mig! Ibland är det bra med lite nyttigare muffins!

http://hovkonditorn.blogspot.com

 
Katja

Katja

1 februari 2012 13:34

Ohh, låter hur gott som helst. Håller med dig angående Buffé-tidningen...den är väldigt bra :-).

http://www.kokshem.se

enkakaiugnen

1 februari 2012 16:14

Tack! :)

 
Slickepotten

Slickepotten

1 februari 2012 16:50


Jag provade att baka dessa muffins och de blev ju helsmarriga :)
La ut receptet på min blogg och länkade till dig, hoppas det är ok!


Skön kväll!

http://slickepotten.net

enkakaiugnen

1 februari 2012 20:15

Vad kul att du testade dem! Helt okej att lägga ut receptet, det är bara kul om det förs vidare! Roligt att de blev goda!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards