Direktlänk till inlägg 20 mars 2012

Leilas brownies, men med blåbär!

Av enkakaiugnen - 20 mars 2012 21:59

     

Igår kväll var jag på spelkväll med en massa roligt folk och alla skulle ta med ett sällskapsspel och något ätbart. Ätbart = chans att baka, tänkte jag och hade planer på att göra en chokladkaka med chili i. Men jag fegade ur för jag hade fel chili hemma, så det blev de här små godingarna istället. Det är Leilas grundrecept på brownies som jag inte hade provat förut. Jag har ju bakat en hel del av hennes bakverk vid det här laget, men just brownies har jag missat. Inte helt oväntat så blev de jättegoda! Det är ju så med hennes recept, att man nästintill aldrig blir besviken. Jag har ganska mycket blåbär i frysen så det blev blåbärssmak på mina brownies. De som smakade tyckte att det gav en lite syrlig och citronaktig smak på dem, vilket jag kan hålla med om. Men det gjorde ingenting, tvärtom så tyckte jag att det gjorde dem lite bättre och inte sådär supersöta som brownies kan vara. Sammanfattningsvis så blev det goda, saftiga, chokladiga brownies med blåbärssmak. Receptet kommer här. Over and out...



Blåbärsbrownies Ca. 20 st "små" (eller normalstora, med svenska mått mätt)

175 g mjukt smör

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

0,5 dl ljus sirap

½ tsk salt

3 ekologiska ägg

1,5 dl vetemjöl

Ca. 60-100 g Mörk choklad med blåbärssmak (t.ex. Blueberry intense från Lindt)

2 dl blåbär (frusna)


Cholkadglasyr

60 g mjukt smör

4,5 dl florsocker

0,75 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g philadelphiaost

0,5 msk varmt kaffe


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.

2. Tillsätt sirap, salt och kakao.

3. Rör ner äggen, ett i taget och därefter vetemjölet.

4. Hacka chokladen och rör ner den.

5. Rör sist ner blåbären.

6. Smörj en form, ca. 20x30 cm, och pudra den med kakao (istället för ströbröd).

7. Häll/klicka smeten i formen och bred ut den så den blir jämt fördelad.

8. Grädda i ca. 30-35 minuter.

Låt kakan svalna innan du brer på glasyren.

Glasyren:

1. Vispa ihopsmör, florsocker, kakao och vaniljsocker så det blir krämigt.

2. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet och vispa till en slät smet.

Bred glasyren över den avsvalnade kakan och garnera med det du har hemma och tycker blir fint.

   

De här blir mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta saker, där temat för månaden är "Personligt". Eftersom jag alltid alltid har någon form av chokladkaka både i frysen och i skafferiet så tycker jag att de här chokladstinna blåbärsrutorna passar perfekt. Särskilt eftersom blåbär också är en av mina favoritsmaker.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Av enkakaiugnen - Fredag 4 jan 15:45

  Om det är något jag längtar efter i början av julen och i adventstider så är det saffran. Saffran i lussebullar och småkakor, saffransglass med chokladsås och saffransbiscotti. I år bjöd mamma på saffranspannacotta i mellandagarna. Den var toppa...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 16:00

Underbara vinter! Ibland i alla fall. När det är sådär vitt och vackert och fem minusgrader. När man får sitta på en is i solen och dricka varm choklad med lite annat i och, om man har riktig tur, vara omgiven av sina vänner. Då är det fint. J...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 15:15

  Här är en av mina nya favoriter. Hittade detta recept i somras och har säkert bakat dem 15 gånger sedan dess. De blir riktigt goda och väldigt lika vanligt bröd med mjöl, det är därför jag gillar dem. De får också en hård skorpa och jag brukar k...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 14:57

        Det var en evighet sedan jag bloggade nu! Men nu är det ju jul och det bara älskar jag. Allt ifrån alla ljus i både levande och mindre levande form, till ljusslingor, pynt, granris och såklart, alla godsaker. Jag äter ganska sällan det jag...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se