Direktlänk till inlägg 14 april 2012
Bara namnet gör ju att man verkligen gillar den här efterrätten lite extra. Receptet kommer från boken "Under valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström. Jag fick den i födelsedagspresent förra veckan och den är på väg att bli min nya favoritkokbok! Den är indelad i olika smaker och ingredienser, där ett av kapitlen är citrus. De här små puddingarna är ur det kapitlet och de var väldigt lättgjorda och snabbt gick det också. De fick en ganska stark citronsmak men på ett bra sätt. En bra sötsyrlig citronsmak helt enkelt.
Små citronpuddingar Ca. 4 st
2 msk smör till formarna
rivet skal av en halv citron, helst ekologisk
3 msk pressad citronsaft
25 g smält smör
1,5 ägg
1 rågad dl socker
½ tsk vanilj
2,5 msk vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader och smörj protionsformarna med smör.
1. Smält smöret.
2. Riv citronskalet, bara det yttersta gula. Pressa ur citronsaften. och ta bort kärnorna.
3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
4. Rör ner citronsaft, citronskal, vanilj, vetemjöl och sist av allt smöret. Rör till en slät smet.
5. Häll smeten i portionsformarna och grädda i 12-15 minuter.
Sikta florsocker över och lägg på lite citronmeliss om du har det hemma. Kan tänka mig att det är gott med vispgrädde till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|